Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιάννενα: Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο ασθενείς με κορωνοϊό

Γιάννενα: Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο...

Λόγω έλλειψης κλινών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αναμένεται να μεταφερθούν δύο ασθενείς με κορωνοϊό από τα Γιάννενα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ καθώς δεν υπάρχουν κλίνες στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ωστόσο έχουν προκληθεί αντιδράσεις  από ιγατρούς όπως αναφέρει το agrinionews.gr . Όπως αναφέρεται, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου παρά τις αντιδράσεις των γιατρών.

Σχετικά αποφάσισε η 6η ΥΠΕ και ο Πάνος Παπαδόπουλος , που ασκεί τη διοίκηση στη Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, που με “εντέλλεσθε” στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και στον διευθυντή αναισθησιολογίας τους καλεί να συμμορφωθούν στην απόφαση για μεταφορά-νοσηλεία στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σημειωτέον πως τις περασμένες ημέρες οι παθολόγοι γιατροί αντέδρασαν σθεναρά υποστηρίζοντας πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Σε πρώτη φάση ματαιώθηκε η μεταφορά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ασθενών από τα Γιάννενα κάτι όμως που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο”, ανέφεραν οι γιατροί παθολόγοι.

Ζήτησαν μάλιστα γραπτή εντολή (εντέλλεσθε) από τη διοίκηση της Νοσοκομειακής Μονάδας Μεσολογγίου για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών.

 Η επιστολή των παθολόγων-ιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Προς Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Προς Διοικητή Ν.Μ.-Μεσολογγίου,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια μεταφοράς θετικών Covid -19 περιστατικών από τα Γιάννενα στην Μεσολογγίου με προφορική εντολή από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντίκειται στην κοινή λογική και στην ορθή ιατρική πρακτική η νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ν.Μ.-Μεσολογγίου. Ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς και καθιστά τους θεράποντες ιατρούς ακάλυπτους σε ενδεχόμενη αναζήτηση νομικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις