Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Βγήκε η προκήρυξη για τον 13ο "Μώμο" που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του '21

Βγήκε η προκήρυξη για τον 13ο "Μώμο...

Η αποστολή του φακέλου υποψηφιότητας θα πρέπει να γίνει έως τις 31/12/2020

Το Ερασιτεχνικό σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη για την 13η διοργάνωση του «Μώμου», Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών θιάσων που προγραμματίζεται για τις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, «αγαπημένοι φίλοι, με όλο το σεβασμό στα πρωτόκολλα και τα δευτερόκολλα για τον covid, εμείς σας καλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη παρέα του 13ου “Μώμου” που θα γίνει στη Πάτρα 12,13,14/2/2021. Παρακαλούμε πολύ κοινοποιήστε το μήνυμα σε γνωστές σας ερασιτεχνικές-θεατρικές ομάδες».

Όπως διευκρινίζει η σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας με τα παρακάτω στοιχεία:

•             Ένα βίντεο με σατιρικό δρώμενο (πρωτότυπο ή γνωστό ή ακόμη τμήμα θεατρικής παράστασης) μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών, παιγμένο από ερασιτέχνες ηθοποιούς με καλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

•             Ένα (αρχείο word) με:

α. Στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας (υπευθύνων).

Διεύθυνση, τηλέφωνα, email, Facebook κ.λπ

β. Ένα σύντομο ιστορικό της ομάδας.

γ. Λίγα λόγια για το δρώμενο, όπου θα αναφέρονται οι ηθοποιοί και οι συντελεστές.

•             2-3 φωτογραφίες του δρώμενου (αρχεία j.p.g. σε καλή ανάλυση που να μπορούν να δημοσιευτούν)

Αποστολή φακέλου υποψηφιότητας: μέχρι 31/12/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 με τους παρακάτω τρόπους:

1.            Ηλεκτρονικά/στα email: [email protected] ή [email protected] και το βίντεο, μέσω  ανάρτησης ή μεταφοράς διαδικτυακά  (π.χ. Youtube, Google-drive, We Transfer, Drop Box κ.λπ) και γνωστοποίησης (σε μας) της διεύθυνσης.

2.            Ταχυδρομικά/ Με ταχυμεταφορά ή μέσω ΕΛΤΑ στη διεύθυνση: Μώμος ο Πατρεύς (υπ’ όψιν Γιάννη Γεωργακάκη)  Μαιζώνος 131 Τ.Κ. 262 21, Πάτρα (ένδειξη «απλό» & όχι «συστημένο»).

Χρονοδιάγραμμα του «Μώμου»:

Τα 8-10 καλύτερα 10λεπτα -που θα παρουσιαστούν ζωντανά στη Πάτρα (13/2/2021 στο κινηματοθέατρο Πάνθεον) ανακοινώνονται μέχρι τις 15/1/2021 από την Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ.

Οι ομάδες που θα προκριθούν: 

α. δηλώνουν δωμάτια, ηθοποιούς και συνοδούς μέχρι 31/1/2021/ώρα 12:00 (συμπληρώνοντας ένα έγγραφο που θα λάβουν από τη διοργάνωση)

β. έρχονται βέβαια στη Πάτρα την Παρασκευή 12/2/2021 όπου… (το ίδιο βράδυ ώρα 21:00 στο Πάνθεον) θα παρακολουθήσουν το Αφιέρωμα του Μώμου  (συνήθως μια θεατρική παράσταση από τιμώμενη ερασιτεχνική Ομάδα, που επιλέγει η διοργάνωση). Μετά την παράσταση ακολουθεί δείπνο.

γ. Σάββατο πρωί (13/2/2020 ώρα 11:00-14:00 στο Πάνθεον) υπάρχει πρόβα  των ομάδων και το βράδυ (20:00-23:30 στον ίδιο χώρο γίνεται ο διαγωνισμός των 10λέπτων με μουσικο-θεατρικά ιντερμέδια-«γέφυρες» του Ε.Σ.Π. Ρεφενέ . Ακολουθεί δείπνο και χορός.

Την Κυριακή 14/2/2020 (ώρα 11:00-13:30) θα έχουμε ξενάγηση στη πόλη.

*Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από:

Έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Θεάτρου

Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)

Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων

Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας "Ρεφενέ".

Βραβεία

Με ψηφοφορία απονέμεται Α΄Β΄& Γ΄ Βραβείο Κοινού, στο οποίο δεν συμμετέχουν  βέβαια πατρινές ομάδες που ενδεχομένως έχουν προκριθεί. Εκ μέρους  της διοργάνωσης επίσης απονέμονται βραβεία/πλάκες μετάλλια και αναμνηστικά.

Παροχές του Φεστιβάλ:

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και 2 δείπνα για τους ηθοποιούς & τον σκηνοθέτη κάθε 10λέπτου (αρκεί να μην υπερβαίνουν τα 6 άτομα). Παραπάνω (των 6) ηθοποιοί, καθώς και οι Συντελεστές με τους  Συνοδούς, προσέρχονται με δικά τους έξοδα (όπου βέβαια, η διοργάνωση φροντίζει για καλύτερες τιμές). Όλα τα μέλη των αποστολών από άλλες πόλεις μπαίνουν δωρεάν στο θέατρο.

Η ομάδα που θα παίξει στο Αφιέρωμα  δικαιούται τις ίδιες παροχές για 10-15 άτομα (το ανώτερο). Έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται ενώ το σκηνικό της παράστασης είναι κοινό για όλους. Επιπλέον αν ήθελε χρειαστούν ογκώδη σκηνικά σκεύη, βρίσκονται –κατόπιν συνεννόησης- με ευθύνη των διοργανωτών.

Περισσότερες πληροφορίες: Στα email που προαναφέρθηκαν και στο τηλέφωνο  2610-221429 (10:00-14:00 εργάσιμες/ Γιάννης Γεωργακάκης).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture