Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Αιγιαλείας: Για έξι μήνες ακόμα η μεταφορά απορριμμάτων εκτός νομού

Δήμος Αιγιαλείας: Για έξι μήνες ακόμα η ...

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Την παράταση μέχρι 19 Απριλίου 2021, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Αιγιαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

"Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι ο Περιφερειάρχης, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης και προχώρησε στην απόφαση αυτή, ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου και η διάθεσή τους σε ΧΥΤΑ εκτός νομού να συνεχιστεί για έξι μήνες ακόμα.

Ως γνωστόν, η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας εργάζονται συνεχώς ώστε με σωστή οργάνωση και σχεδιασμό, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να δρομολογηθεί η οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την περιοχή για δεκαετίες. Υπογραμμίζεται πως τον τελευταίο χρόνο, έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση στο ποσοστό ανακύκλωσης στο Δήμο και με την προωθούμενη κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων που έχει ήδη εγκριθεί και αναζητά χρηματοδότηση, ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ αναμένεται να μειωθεί κατά τουλάχιστον 50%. Βεβαίως, ο κεντρικός σχεδιασμός της διάθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ), με τον οποίο η συνεργασία είναι διαρκής και αποτελεσματική".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις