Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είχε συναντήσεις με βουλευτές, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ & τον Δήμαρχο Ήλιδας

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είχε...

Στο επίκεντρο η αναγκαιότητα της άμεσης αύξησης νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και της χρηματοδότησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος

Συναντήσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του διαλόγου που έχει θέσει η νέα Πρυτανική Αρχή ως θεμελιώδη άξονα της δημοκρατικής λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Ειδικότερα, διαδοχικές συναντήσεις, επισκέψεις και συνεργασίες πραγματοποίησε  ο Πρύτανης, με Βουλευτές, Δημάρχους, Φορείς και μέλη ΔΕΠ, τους οποίους ενημέρωσε για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, των οποίων η επίλυση ακόμη εκκρεμεί. Επ’ αυτών αντηλλάγησαν απόψεις και παράλληλα συζητήθηκαν αμφίπλευρα θέματα και πιθανές συνεργασίες και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Πατρινής καταγωγής πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα στις 23 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ, «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Ο Πρύτανης κ. Μπούρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τα ζωτικής σημασίας  αιτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπουργείο Παιδείας που αφορούν στην αναγκαιότητα της  άμεσης αύξησης νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και  της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός στις 27/10/20. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν. Κρητικός υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός, στηρίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων.

Τον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα επισκέφθηκαν & ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα Τμήματα που εδρεύουν στη περιοχή τους, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των συγκεκριμένων Τμημάτων. Εν συνεχεία το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τις Πρυτανικές Αρχές σειρά θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο, όπως η  υποστελέχωση, η μείωση του προϋπολογισμού και η φοιτητική μέριμνα.

Ακόμα επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στις πόλεις Μεσολόγγι και Αγρίνιο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 30/10 ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας και στη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με διδάσκοντες, εργαζόμενους, φοιτητές και τοπικούς παράγοντες σε μία προσπάθεια εμπεριστατωμένης  ενημέρωσης από την πλευρά του Πρυτάνεως για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση και τις ανάγκες των εν λόγω Τμημάτων.

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Π. Δημόπουλος συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒ Ελλάδας. Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις