Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνουν σινεμά και θέατρα στη Γαλλία για όλο τον Νοέμβριο λόγω covid-19

Κλείνουν σινεμά και θέατρα στη Γαλλία γι...

Αναστολή της λειτουργίας και στις περιοχές που είναι στο κόκκινο, στην Ελλάδα όπως η Θεσσαλονίκη

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία μπαίνει σε lockdown – καραντίνα για όλο το μήνα Νοέμβριο. Ανάμεσα στα μέτρα είναι και το αναγκαστικό κλείσιμο των θεάτρων και κινηματογράφων.

Πιο συγκεκριμένα, με διάγγελμα στον γαλλικό λαό, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τις γενικές παραμέτρους του lockdown που επιφέρει το δεύτερο - και ιδιαίτερα βίαιο στη χώρα - κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 δεν θα επιτρέπεται στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, με εξαίρεση την αγορά βασικών αγαθών, παροχή ιατρικής βοήθειας και σωματικής άσκησης για μία ώρα κάθε μέρα.

Οι Γάλλοι θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη δουλειά εάν ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατο να εργαστούν από το σπίτι και – σε αντίθεση με το προηγούμενο lock down του Μαρτίου – τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα παραμείνουν κλειστά. 

Έτσι η Γαλλία προστίθεται στις χώρες που κλείνουν ξανά τα σινεμά τους σε αυτό το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτές και η Ιταλία και η Γερμανία, όπως αναφέρει το flix.gr.

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν οι κινηματογραφικές αίθουσες και στις περιοχές που γίνονται κόκκινες (επίπεδο 4) στη χώρα μας όπως η Θεσσαλονίκη, όπως προσθέτει το flix.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις