Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απαλλακτική απόφαση για την υπόθεση αμιάντου στα ΕΛΤΑ της Μαιζώνος

Πάτρα: Απαλλακτική απόφαση για την υπόθε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από υπάλληλο δεν έγιναν οι χειρισμοί που έπρεπε για μην υπάρχει κίνδυνος από το επικίνδυνο υλικό

Απαλλάχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του αμίαντου στο κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ, στην οδό Μαιζώνος και Ζαΐμη στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Φώτιος Λεπίδας «υπήρξε πανηγυρική αθώωση για τους κατηγορούμενους καθώς δεν αποδείχθηκε τίποτα από όσα ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα. Αντίθετα αποδείχθηκε ότι το επικίνδυνο υλικό εγκιβωτίστηκε και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να έχει διαταραχθεί ο αμίαντος και να έχει «περάσει» στο χώρο και άρα καμία παράβαση δεν έγινε».

Κατηγορίες για υποβάθμιση περιβάλλοντος και για παράβαση με πρόθεση, της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, βάρυναν την πρώην πρόεδρο των ΕΛΤΑ, τον τότε διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας και τον ανάδοχο της εργολαβίας, που είχε κάνει τις εργασίες στο κτίριο της οδού Ζαΐμη.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια όταν στο κτίριο έγιναν εργασίες προκειμένου να καλυφθεί ο αμίαντος που υπήρχε στις επιφάνειες των γραφείων έτσι ώστε να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα όμως με καταγγελίες που έγιναν από υπάλληλο δεν έγιναν οι χειρισμοί που έπρεπε για μην υπάρχει κίνδυνος από το επικίνδυνο υλικό.

Έτσι παρενέβη η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), με αποτέλεσμα να επιληφθεί εισαγγελέας και να ασκηθούν διώξεις. Αφού η  υπόθεση πήρε την οδό της δικαιοσύνης στο εδώλιο βρέθηκε ο ανάδοχος του έργου, ενώ η πρώην πρόεδρος των ΕΛΤΑ και ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας, εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις