Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστό...

Το πρωί της Τετάρτης

Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο, πραγματοποιήθηκε από φοιτητές και το patras pride, το πρωί της Τετάρτης, στην Πάτρα

Σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε  η δίκη των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

«Είστε σε μια ιστορική δίκη» είπε η πρόεδρος προς ενόρκους, που κληρώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της δίκης «ZackieOh Justice Watch». 

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Νοεμβρίου λόγω απουσίας ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού.

 

Η διαδικασία διεξάγεται με περιοριστικά μέτρα γεγονός που σημαίνει πως επιτρέπεται η παρουσία μόνο 15 ατόμων στο ακροατήριο. Ένα για κάθε κατηγορούμενο, την οικογένεια του θύματος και πέντε δημοσιογράφους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην οποία καλούσαν κόμματα, σωματεία, ενώσεις, οργανώσεις και συλλογικότητας, μεταξύ των οποίων το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) και η Πρωτοβουλία για Ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το ΜΟΔ επί της οδού Δέγλερη, η οποία παρέμενε κλειστή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις