Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στην ψηφιακή Art Athina 2020 συμμετέχει η Πατρινή γκαλερί Cube της Λιάνας Ζωζά

Στην ψηφιακή Art Athina 2020 συμμετέχει ...

Με το εικαστικό project "Read the Room"

Η Γκαλερί Cube της Λιάνας Ζωζά συμμετέχει και φέτος, στην Art Athina 2020, με το art project με τίτλο «Read The Room». Η έκθεση Art Athina Virtual 2020 ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου με τη μόνη διαφορά ότι θα γίνει ψηφιακά, στο www.aavirtual.gr

Η επιμέλεια του art project «Read The Room» είναι της Λιάνας Ζωζά και του Μάκη Κυριακόπουλου και συμμετέχουν οι:

Bleeps, Kenneth Blom, Felipe Chavez, Tom Faber, Ant Hamlyn, Reiner Heidorn,  Brendan Kelly, Liza Krügermeier, Ιορδάνης Καλημεράκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Νικολάου, Βασιλική Πανταζή, Κωνσταντίνος Πάτσης και η Βούλα Φερεντίνου.

Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Μάκης Κυριακόπουλος, συνεπιμελητής του art project «Read The Room» γράφει τα εξής: “Θέλω να καταλάβεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο! “Read the room”! Ποιό είναι όμως το δωμάτιο που βρισκόμαστε και ποιος είναι αυτός που καλείται να το διαβάσει; Το δωμάτιό μας, έγινε ο κόσμος μας την περίοδο της καραντίνας, τότε που αφήσαμε τις μισές μας αισθήσεις πίσω για να επικοινωνήσουμε με “καινές” λέξεις και εικόνες, προσπαθώντας να σπάσουμε τους τοίχους που μας χωρίζουν.

Θέλουμε να δούμε, μέσα από το βλέμμα, που αντιδρά στα ερεθίσματα που λαμβάνει, που δημιουργεί σενάρια για το μέλλον, το βλέμμα που διαβάζει το πρωτόγνωρο παρόν, ένα παρόν κλειστό και περιορισμένο.

Στο project Read the room γίνεται προσπάθεια, να μοντελοποιήθουν από τους καλλιτέχνες, οι αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε μέσα από μια εξατομικευμένη εμπειρία, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε σενάρια ανάγνωσης του χώρο-χρόνου.

Και όπως αναφέρει και ο Deleuze, η δημιουργία του κατάλληλου σεναρίου ταυτίζεται με τον εντοπισμό του προβλήματος και με αυτή την έννοια μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία για να διαμορφώσουμε το μέλλον, διαβάζοντας και αξιολογώντας το παρόν”.

Στην διαδικτυακή πρεμιέρα της αθηναϊκής φουάρ, που είναι μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το έξυπνο – smart τηλέφωνό τους δωρεάν σε περισσότερες από 55 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση - με διαφορετικό φωτισμό το πρωί και το βράδυ- επτά ημέρες την εβδομάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.

Από την Αrt Athina Virtual δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισίωναν την Art Athina και έχουν αποκτήσει σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί όπως είναι τα Τalks, οι Performances, το αφιέρωμα στο Video και η παρουσίαση ανεξάρτητων χώρων τέχνης υπό τον τίτλο Projects.

Έργο με την υπογραφή Bleeps.

Έργο με την υπογραφή Kenneth Blom.

Έργο της Liza Krügermeier.

Έργο με την υπογραφή Reiner Heidorn.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture