Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Το απόγευμα της Τετάρτης

Στο Πεντάγωνο βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Όπως ανέφερε το Open TV η επίσκεψη του κ. Πάιατ στο Πεντάγωνο έρχεται στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα το ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται εδώ και ώρες 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Κινείται με χαμηλή ταχύτητα και συγκεκριμένα με πέντε κόμβους. Η συγκεκριμένη ταχύτητα που έχει αναπτύξει το τουρκικό σκάφος αποτελεί ένδειξη ότι πραγματοποιεί έρευνες.

Στα έξι μίλια η «κόκκινη γραμμή»

Στο μεταξύ η ελληνική «κόκκινη γραμμή» μπαίνει στα έξι ναυτικά μίλια. Σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να κινηθούν, εάν το Oruc Reis δεν διαβεί αυτή τη γραμμή. Σε περίπτωση που προσεγγίσει τα έξι ναυτικά μίλια τότε θα υπάρξει κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη κίνηση. Την ίδια ώρα μαζί με το ναυάγιο των διερευνητικών επαφών μπαίνει «ταφόπλακα» στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης καθώς ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης δεν λειτούργησε ποτέ. Ήδη βρισκόμαστε στο τρίτο 24ωρο που το Oruc Reis που πλέει στα νότια του Καστελόριζου. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία ανάμεσα στα επιτελεία των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις