Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη ήταν την Κυριακή του σπορέως ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στο ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη ήταν τη...

Η παραβολή του σπορέως περιέχει αλληγορική σημασία και κάθε χρόνο αποτελεί την εκκίνηση για τα κατηχητικά σχολεία στις ενορίες

Την περασμένη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πατρών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρύσανθος στην ομιλία του είπε τα εξής: "Σήμερα που εορτάζουν οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου ανεγνώσθη η ευαγγελική περικοπή  του σπορέως".

Η παραβολή του σπορέως περιέχει αλληγορική σημασία δηλαδή την σπορά του Θείου λόγου στις ψυχές των ανθρώπων. Ο σπείρων είναι ο Κύριος ο οποίος εξήλθε εκ του τόπου της τρισηλίου θεότητος κατήλθε εδώ στη γη για να σπείρη τον Θείο λόγο . Ο Θείος λόγος ο σπόρος υπάρχει στο Άγιο Ευαγγέλιο.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης ανέφερε τις τέσσερις κατηγορίες των ανθρώπων ως προς τη σχέση τους με τον Θείο Λόγο:

α) Οι αδιάφοροι για τα πνευματικά Θέματα,

β) Υπάρχουν εκείνοι που ενθουσιάζονται ακούγοντας τον λόγο του Θεού αλλά σύντομα τον ξεχνούν,

γ) Υπάρχουν χριστιανοί που ακούνε τον λόγο του Θεού αλλά εύκολα παρασύρονται από τις απολαύσεις και ξεχνούν τον λόγο του Θεού,

δ) Ευτυχώς υπάρχει και η αγαθή γη και ο πνευματικός σπόρος φυτρώνει, καρποφορεί, αναπτύσσεται όπως συνέβη με τους Αγίους Αποστόλους, τους πατέρας και διδασκάλους, μάρτυρας και Οσίους της Εκκλησίας μας.

Ας μελετάμε, ας ακούμε και κυρίως ας τηρούμε τον Θείον λόγο δια να οδηγηθούμε στον Αγιασμό, την λύτρωση και την σωτηρία μας, είπε ο κ. Χρύσανθος μεταφέροντας και τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις