Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Προβληματισμός με τα νέα μέτρα για τους χώρους λατρείας - 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Αχαΐα: Προβληματισμός με τα νέα μέτρα γι...

Επίσης βάσει του επιπέδου 3, της αυξημένης επιτήρησης επιτρέπεται έως 50 άτομα καθήμενοι με μάσκα

Η Αχαΐα ως γνωστόν παραμένει στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας & σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Την ίδια ώρα προβληματισμός υπάρχει με τους χώρους λατρείας όπου ειδικά τις Κυριακές στην πρωινή Θεία λειτουργία ο κόσμος είναι αυξημένος. Στον ιερό ναό Παντανάσσης την περασμένη Κυριακή ο προϊστάμενος του ναού παρακάλεσε στο τέλος τον κόσμο, όσοι μπορούν και ειδικά οι νεότεροι να κάνουν και χρήση του επάνω χώρου (γυναικωνίτη) ώστε να «αποφορτίζεται» ο ισόγειος χώρος μιας και σιγά σιγά ο καιρός αλλάζει, κρυώνει και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάθεται κόσμος έξω στις δύο πλαϊνές πλευρές.

Πάντως βάσει της νέας ΚΥΑ και των μέτρων και κανόνων που ισχύουν πλέον ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται μία περιοχή, αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα καθώς για τη δική μας περιοχή πλέον θα ισχύει στους χώρους λατρείας μόλις 1 άτομο ανά 15 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι με μάσκα.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως ακόμη και για μεγάλης επιφανείας ναούς όπως ο νέος ιερός ναός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου η επιβαλλόμενη χωρητικότητα που θα είναι σύννομη με τα όσα απαιτούν τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας, πέφτει πολύ και δεν θα ξεπερνά τα 200 άτομα!

Να θυμίσουμε πως μέσα στο καλοκαίρι και με την τότε ΚΥΑ, ο αριθμός των πιστών που επιτρεπόταν να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός των ναών είχε ανέβει στα 100 άτομα από 50 που ήταν το Μάιο μετά την άρση του lockdown. Αυτή τη στιγμή για να αντιληφθούμε και την αυστηρότητα των μέτρων, μόλις στο 1ο επίπεδο της Ετοιμότητας επιτρέπεται στους χώρους Λατρείας, 1 άτομο ανά 5 τ.μ. και έως 200 άτομα, καθήμενοι με μάσκα ενώ στο επίπεδο 2 της επιτήρησης η αναλογία κατεβαίνει στο 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 100 άτομα, καθήμενοι με μάσκα.

Το όλο θέμα έχει προβληματίσει όπως είναι επόμενο τόσο τους πιστούς όσο και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τους ιερείς – εκκλησιαστικούς λειτουργούς και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση – εγκύκλιος τις επόμενες μέρες.

Πάντως όπως τόνισε στο thebest.gr ο προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης τόσο στον παλαιό όσο και στο νέο ναό έχουν τοποθετηθεί εδώ και μήνες αραιά τα καθίσματα, τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και μακάρι όπως είπε, οι αποστάσεις να τηρούνται και σε άλλους χώρους όπως της εστίασης ή σε μία κοινωνική εκδήλωση όπου συχνά προκύπτει ζήτημα συνάθροισης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις