Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Αγία Λαύρα η κεντρική εκδήλωση της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από το 1821

Φωτογραφία αρχείου

Φωτογραφία αρχείου

Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις από την πλευρά της εκκλησίας

Το Πρόγραμμα των Συνοδικών και Περιφερειακών ανά Μητροπόλεις Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 261 εκδηλώσεις σε όλη την Επικράτεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ θα τεθούν στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού οι 10 Τόμοι με τα Πρακτικά των Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς και πληθώρα βιβλίων με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Η κεντρική εκδήλωση το 2021, σε επίπεδο Κυβέρνησης και, ίσως και αρχηγών κρατών, θα γίνει στη Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, με θέμα την πρώτη σπίθα του Αγώνα, την Ορκωμοσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Τα Καλάβρυτα διεκδικούν και την άλλη μεγάλη εκδήλωση, το κοινό συνέδριο για τον μοναχισμό κατά την περίοδο του Αγώνα. Το συνέδριο θα είναι συνδιοργάνωση των Μητροπόλεων Πατρών και Καλαβρύτων – Αιγιαλείας και θα είναι θεματικό-εκπαιδευτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, τον Απρίλιο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα το Λάβαρο της Επαναστάσεως που φυλάσσεται στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, προς τιμήν του οποίου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στο Συνοδικό Μέγαρο.
Παράλληλα, η Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος έχει συγκεντρώσει προτάσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την συμμετοχή αυτών στις Επετειακές Εκδηλώσεις του 2021.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις