Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκεντρώσεις Ρομά σε Σαγέικα και Βραχνέικα -ΦΩΤΟ και BINTEO

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιτόπου η Αστυνομία

8:38: Παραμένουν οι Ρομά σε Σαγέικα και Βραχνέικα επί της οδού Πατρών-Πύργου, έχοντας βάλει φωτιές σε λάστιχα και κρατώντας κλειστή την Εθνική οδό. Είναι προς το παρόν τα μόνα σημεία στα οποία παραμένουν ενεργές κινητοποιήσεις στην Αχαΐα. Οι κινητοποιησιες σε Ροδοδάφνη και Ρίο έχουν ήδη διαλυθεί.

7:30 Άνοιξε πριν λίγο ο δρόμος στο Ρίο. Ένταση και στην Πάτρα. Ρομά επιτέθηκαν σε φύλακα κτιρίου του Δήμου στο μόλο προκειμένου να εισέλθουν. Στα Σαγέικα, περίπου 150 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Εθνική Οδό. Οι συγκεντρωμένοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και λάστιχα. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από την Τροχαία. 

6:55 Συγκέντρωση ΤΩΡΑ και στη Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψο των Σαγεΐκων. Ομάδα Ρομά κατάφερε να ανέβει επί της Εθνικής Οδού. Οι συγκεντρωμένοι στο Ρίο έχουν κλείσει την κόθοδο προς τις προβλήτες του λιμανιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ουρές οχημάτων. 

6:50 Η Αστυνομία, στο Ρίο κατάφερε να τους αποτρέψει να ανέβουν στην Νέα Εθνική Οδό, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την προσπάθεια που το επιχειρήσουν και πάλι. "Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Χρήστο", φωνάζουν. 

18:35 Συγκέντρωση Ρομά αυτή την ώρα και στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρίου. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον φόνο 18χρονου Ρομά στη Μεσσηνία.

Τα άτομα προσπαθούν να ανέβουν στην Νέα Εθνική Οδό και να την αποκλείσουν.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους αποτρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Δήλωση του Λευτέρη Τσιτσικου, Προέδρου Ρομά Δυτικής Αχαΐας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  Ρομά  επί της Π.Ε.Ο. και στο ύψος της Ροδοδάφνης, με αφορμή την υπόθεση του 18χρονου ομόφυλού τους που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της καραμπίνας 63χρονου στην Καλαμάτα, όταν μαζί με δυο ανήλικους προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του δεύτερου.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου, οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν το δρόμο, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως προπηλάκισαν το πυροσβεστικό όχημα που κλήθηκε από περίοικους. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη, η οποία ενισχύεται και από την Αιτωλαία, για να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις