Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ναβάλνι ευχαριστεί τους «αγνώστους φίλους» που του έσωσαν τη ζωή

Ο Ναβάλνι ευχαριστεί τους «αγνώστους φίλ...

Ο Ναβάλνι πήρε αυτή την εβδομάδα εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου στο οποίο νοσηλευόταν

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι οφείλει τη ζωή του στους πιλότους του αεροσκάφους που έκαναν αναγκαστική προσγείωση όταν πληροφορήθηκαν ότι κατέρρευσε εν πτήσει και στο παραϊατρικό προσωπικό που διέγνωσαν ότι είχε δηλητηριασθεί και του έκαναν ένεση με ατροπίνη.

Ο Ναβάλνι ευχαριστεί τους «αγνώστους φίλους» του με μια σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Instagram, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη σταδικαή ανάρρωσή του από τη δηλητηρίαση που υπέστη, την οποία τα εργαστήρια της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας απέδωσαν σε νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας Novichok.

H Ρωσία αρνείται ότι ενέχεται στη δηλητηρίαση του Ναβάλνι και δηλώνει ότι μέχρι στιγμής δεν της έχουν παρουσιάσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

«Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι …το σχέδιο των δολοφόνων ήταν απλό: Θα νιώσω άσχημα 20 λεπτά μετά την απογείωση και μετά από 15 λεπτά ακόμη θα πεθάνω» λέει ο Ναβάλνι ο οποίος κατέρρευσε λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε, από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας στις 20 Αυγούστου.

«Η ιατρική βοήθεια θα είναι εγγυημένη ότι δεν είναι διαθέσιμη και για την επόμενη ώρα θα συνεχίσω το ταξίδι μου όντας μέσα σ έναν μαύρο πλαστικό σάκο, στην τελευταία σειρά καθισμάτων, τρομοκρατώντας τους επιβάτες που πηγαίνουν στην τουαλέτα», πρόσθεσε με το χαρακτηριστικό του μαύρο χιούμορ.

Αν και δεν του επετράπη να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, ο Ναβάλι είχε γίνει την τελευταία δεκαετία ένα αγκάθι για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς χρησιμοποιεί το YouTube και το Instagram για να δημοσιεύσει δριμείες έρευνες για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων.

Ο 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι ευχαρίστησε τους πιλότους που άλλαξαν πορεία και προσγείωσαν το αεροσκάφος στην πόλη Ομσκ παρά την προειδοποίηση ότι κάποιος είχε τηλεφωνήσει και είχε πει ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο εκεί αεροδρόμιο.

Επίσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους ιατρούς του αεροδρομίου και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, οι οποίοι «δεν είπαν κανένα ψέμα περί διαβήτη κτλ, αλλά αμέσως δήλωσαν καθαρά ότι ‘αυτό είναι μια τοξική δηλητηρίαση’ και μου έκαναν μια ένεση ατροπίνης»

Υπήρξαν αντιφατικές καταστάσεις σχετικά με το πότε και το πού δόθηκε στον Ναβάλνι ατροπίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία νευροτοξικών παραγόντων ή δηλητηριάσεων από φυτοφάρμακα. Ιατροί ειδικοί στον τομέα αυτό έχουν δηλώσει ότι αυτό πιθανότατα έσωσε τη ζωή του.

Πηγές είχαν δηλώσει παλαιότερα στο πρακτορείο Reuters ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του έκανε ενέσεις, όχι όμως ατροπίνης, η οποία του χορηγήθηκε αργότερα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο του Ομσκ.

Ο Ναβάλνι πήρε αυτή την εβδομάδα εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου στο οποίο νοσηλευόταν και όπως δήλωσε μπήκε πλέον σ' ένα πρόγραμμα καθημερινής φυσικοθεραπείας.

Στην τελευταία ανάρτησή του στο Instagram φαίνεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του Γιούλια και να κοιτάζει κατευθείαν την κάμερα με μια ουδέτερη έκφραση.

«Ευχαριστώ, καλοί άγνωστοι φίλοι. Είστε καλοί άνθρωποι» γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις