Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και Βασιλική Καραγιάννη στη νέα καλλιτεχνική σαιζόν του Μεγάρου Μουσικής

Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και Βασιλική Καρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι δυο σολίστες μας κάνουν να καμαρώνουμε δίνοντας το παρόν στους πιο ονομαστούς χώρους της πρωτεύουσας και όχι μόνο

Δυο επιφανείς καλλιτέχνες της Πάτρας, καθιερωμένοι στο τοπίο του κλασικού ρεπερτορίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα της νέας σαιζόν του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που μόλις ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Γιάννης Βακαρέλης. Ο γνωστός μαέστρος και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και η περιζήτητη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη.

 

 -Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος εντάσσεται στον κύκλο Παλαιά Μουσική. Θα εμφανιστεί στη βραδιά «La Stravaganza Greca: Follia» την 1η Δεκεμβρίου, που είναι αφιερωμένη σε σπάνιες συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του ιταλικού Μπαρόκ (Vivaldi, Gabrelli, Corelli, Tartini, Frescobaldi κ.ά.)  ως μέλος του σχήματος προκλασικής μουσικής La Stravaganza Greca και δεξιοτέχνης του τσέμπαλου. Σύγχρονος «γκουρού» των μπαρόκ ακουσμάτων, είναι γιος της βραβευμένης συγγραφέως Έρσης Σωτηροπούλου και του αρχιτέκτονα Στάθη Χρυσικόπουλου και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της μπαρόκ μουσικής στην Ελλάδα.

 -Η υψίφωνος  Βασιλική Καραγιάννη θα κάνει ντουέτο με τον  πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο στις 12 Μαίου του 2021 στο πλαίσιο της ενότητας  "Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος". Με προτροπή της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, συνεργάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής σημαντικοί έλληνες μουσικοί. Mε την οικογένειά της να κατοικεί στο Ρίο, η Βασιλική έρχεται τακτικά στην πόλη μας όταν της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της ως μόνιμη πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις στο Κάρνεγκι Χολ και τη Σκάλα του Μιλάνου.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View