Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Άγιος Ευστάθιος τιμήθηκε στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς

Ο Άγιος Ευστάθιος τιμήθηκε στο ναό Κοιμή...

Την Κυριακή 20/9 που ήταν η γιορτή χοροστάτησε και μίλησε στη Θεία λειτουργία ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα & την αρμόζουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στην Πάτρα το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών, όπου επ’ ονόματι του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του τιμάται η δευτέρα Αγία Τράπεζα που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ιερού Βήματος.

Παραμονή της εορτής, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Παντελίδη.

Το βράδυ του Σαββάτου τελέστηκε μικρά Ιερά Αγρυπνία υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Πατσού και ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο. Ο κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά την ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας την αξία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού.

«…Χριστιανός είναι αυτός ο οποίος συσταυρούται με τον Κύριο, αυτός που αγωνίζεται να αγαπήσει τον Θεό και τους αδελφούς του, αυτός που προσπαθεί να ξεριζώσει τα πάθη του, ώστε η ζωή του να είναι ευάρεστη στον Θεό. Εξάλλου ο Κύριός μας είπε πως αυτός που τηρεί το θέλημά μου, αυτός με αγαπά πραγματικά. Η ζωή του Σταυρού είναι ζωή ασκήσεως, ζωή νηστείας, προσευχής, αγρυπνίας, εγκράτειας…», τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον βίο του Αγίου Ευσταθίου τονίζοντας τον ρόλο της χριστιανικής οικογένειας, την αξία της πίστεως και της υπομονής αρετές τις οποίες επέδειξε τόσο ο Άγιος, όσο και η αγία οικογένειά του κατά την διάρκεια της ομολογίας αλλά και του μαρτυρίου τους. Πρότρεψε δε τους πιστούς να αγαπήσουν την ζωή του Σταυρού ζωή η οποία οδήγησε τον Άγιο Ευστάθιο και την συνοδεία του στον αγιασμό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις