Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγύρισε η ενορία της Αγίας Σοφίας - Χοροστάτησε το πρωί ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Πανηγύρισε η ενορία της Αγίας Σοφίας - Χ...

Χωρίς λιτανεία φέτος ο εορτασμός της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου

Πολύς κόσμος πέρασε από την αγαπητή και πολυάνθρωπη ενορία της Αγίας Σοφίας που πανηγυρίζει για να προσκυνήσει τη χάρη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων τους, της Αγάπης, της Πίστης και της Ελπίδας που θυσιάστηκαν για την μεγάλη πίστη τους στο Θεό.

Η ανθοστόλιστη εικόνα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του ιερού ναού όπου οι πιστοί αφού άναβαν το κεράκι τους και έπαιρναν τον άρτο τους προσκυνούσαν την Αγία Σοφία.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε και μίλησε στο τέλος ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σημασία που πρέπει να δίνουμε στη γλώσσα και στα νοήματα της εκκλησίας.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος επίσης αναφέρθηκε στον 2ήμερο εορτασμό της επετείου της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου (είχε επιστραφεί από τη Ρώμη στις 26/9/1964) που θα λάβει χώρα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου το σαββατοκύριακο 26 και 27/9 χωρίς ωστόσο μετά από πολλά χρόνια να γίνει η καθιερωμένη μεταφορά της Τιμίας Κάρας δια θαλάσσης και χωρίς να γίνει η λιτάνευση στην οδό Αγ. Ανδρέου λόγω των υγειονομικών μέτρων και απαγορεύσεων από τον ΕΟΔΥ.

Την παραμονή, την Τετάρτη 16/9 το απόγευμα στον πανηγυρικό, αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο κ.κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμα του στο ναό της Αγ. Σοφίας ήταν ιδιαίτερα δηκτικός σε όσους υψηλά ιστάμενους και απλούς ανθρώπους αμφισβητούν την δύναμη της Θείας κοινωνίας και θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο να κολλήσεις, την περίοδο αυτή της πανδημίας του νέου ιού.

“Τό θέμα τῆς Θείας Κοινωνίας εἶναι ἀδιαπραγμάτευτο γιά τήν Ἐκκλησία. Οὐδείς δύναται νά πλήξῃ τόν πυρῆνα τῆς Ἐκκλησίας, οὒτε θά ἐπιτρέψωμε ὁ,τιδήποτε καί ἀπό ὃπου καί ὃποιον καί ἂν προέρχεται, νά θίξῃ τήν πίστη μας, τό Μυστήριο τῆς Ζωῆς. Ὃμως, τήν ὡραιοτέρα ἀπάντηση τήν δίδει ὁ πιστός Λαός τοῦ Θεοῦ πού κατά ἑκατοντάδες προσέρχεται εἰς πεῖσμα τοῦ μισοκάλου διαβόλου καί τῶν μιαρῶν ὀργάνων του καί κοινωνεῖ, σέ κάθε Θεία Λειτουργία, τῶν Θείων καί Ἀχράντων Μυστηρίων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις