Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Καρπέτας: Γιατί σταδιακά απαξιώνεται ο Προαστιακός σιδηρόδρομος για Κάτω Αχαΐα κ. Περιφερειάρχη;

Κ. Καρπέτας: Γιατί σταδιακά απαξιώνεται ...

Κατέθεσε σχετική επερώτηση

Σε επερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καρπέτας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο Πάτρα-Κάτω Αχαΐα αναφέρει τα εξής: 

"Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2014 - 2020 εντάχθηκε και υλοποιήθηκε από τη προηγούμενη Περιφερειακή αρχή ένα σημαντικό έργο για την Αχαΐα, που ήταν η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων του προαστιακού από την Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα, με συνολικό προϋπολογισμό 5.360.402 €

Το έργο κατέστη ολοκληρωμένο και λειτουργικό πριν από 15 μήνες περίπου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν καθυστερημένα τα δρομολόγια προς Κάτω Αχαΐα, εντούτοις έχουν διακοπεί εδώ και πολύ καιρό, οι δε πολίτες του τρίτου σε πληθυσμό Δήμου της Αχαΐας βιώνουν την απόλυτη απομόνωση και απαξίωση. Ένα έργο που αφορούσε την βελτίωση των υποδομών της περιοχής μας, αλλά και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας ακυρώνεται στην πράξη και μια υφιστάμενη υποδομή φθείρεται και απαξιώνεται. Τα δε δρομολόγια του Προαστιακού φθάνουν με μειωμένη συχνότητα μέχρι τα Καμίνια μέχρι δηλαδή τα όρια του Δήμου Πατρέων και ένας ολόκληρος δήμος, ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται σε διαρκή απομόνωση.

Επειδή σε πολλές δηλώσεις σας κ. Περιφερειάρχη αναφέρεσθε στην έλλειψη υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψιν σας ότι εκτός από τις διεκδικήσεις για νέες υποδομές που είναι αναγκαίες, χρήσιμο και επιβεβλημένο είναι να στέρξετε και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την αξιοποίηση και απρόσκοπτη λειτουργία των υφιστάμενων υποδομών χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
Επερωτάσθε:

1. Γνωρίζετε ότι έχουν σταματήσει εδώ και μήνες τα δρομολόγια προς Κάτω Αχαΐα
και ο προαστιακός σιδηρόδρομος φθάνει ελλειματικώς από άποψη συχνότητας δρομολογίων μέχρι την στάση των Καμινίων;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή ποιές πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει ή θα αναλάβετε προκειμένου η υφιστάμενη νέα υποδομή του Προαστιακού να λειτουργήσει πλήρως και αδιαλείπτως για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ώστε να μην απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων μας;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις