Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

"Έσβησε" ο ιερομόναχος αδελφός της Βίκυς Μοσχολιού

"Έσβησε" ο ιερομόναχος αδελφός...

Η σπουδαία λαική ερμηνεύτρια να θυμίσουμε είχε φύγει από τη ζωή τον Αύγουστο του 2005

Ο αδελφός της αξέχαστης λαικής τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού, ο οποίος ήταν ιερομόναχος, ο π. Νικηφόρος έφυγε από τη ζωή, πριν από λίγες μέρες, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο πατήρ Νικηφόρος άφησε την τελευταία του πνοή, την προηγούμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η Βίκυ Μοσχολιού να θυμίσουμε πως είχε φύγει από τη ζωή πριν από 15 χρόνια, στις 16 Αυγούστου του 2005 στα 62 της χρόνια.

Όπως έγραψε το tlife.gr, ο κατά κόσμον, Νικόλαος Μοσχολιός είχε γίνει ιερομόναχος, φέροντας το μεγαλόσχημο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso και του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα.

Ο αδελφός της αλησμόνητης Βίκυς Μοσχολιού, αφοσιώθηκε στο Θεό ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του Ελισάβετ, η οποία υπήρξε και εκείνη μοναχή και μάλιστα ηγουμένη στο μοναστήρι που διατηρούσε η οικογένεια στα Μέγαρα. Ο Νικόλαος Μοσχολιός ήταν πολύ δεμένος, με την αδελφή του Βίκυ Μοσχολιού, η οποία έβρισκε την ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής της στο μικρό μοναστήρι της οικογένειας. Εκείνη ήταν που τον στήριξε ηθικά και υλικά όταν στο παρελθόν ασχολήθηκε εκείνος με την εστίαση.

Ωστόσο ο θάνατός της Βίκυς Μοσχολιού ήταν ένα από τα γεγονότα που τον σημάδεψαν και έχοντας την υποστήριξη, της μητέρας του, εκείνο το διάστημα απαρνήθηκε τα εγκόσμια και έγινε μοναχός.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου ο π. Νικηφόρος διαγνώστηκε με επιθετικής μορφής, καρκίνο και μετά από σύντομη, αλλά γενναία μάχη με τη νόσο έφυγε από την ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight