Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Σταθερή η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου- Η διασπορά στη Δυτ. Αχαΐα

Κορωνοϊός: Σταθερή η κατάσταση στο νοσοκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Γώγος

Σταθερή είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου αφού οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό παραμένουν έξι. Από αυτούς οι δύο παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία 72χρονη γυναίκα και έναν 28χρονο από τη Δυτ. Αχαΐα.

Κι ενώ σε άλλες περιοχές και κυρίως στην Αθήνα αυξάνονται ανησυχητικά στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή, υπάρχει ύφεση αφού τα κρούσματα που ανακοινώνονται στη Δυτ. Ελλάδα είναι λίγα. 

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, η Αθήνα είναι μια περιοχή που η διασπορά είναι ευκολότερη.

«Υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει εστίαση, υπάρχουν τα μπαρ, υπάρχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς που αποτελούν επιπρόσθετο κίνδυνο. Ελπίζουμε στα σχολεία να εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει. Τα παιδιά είναι λιγότερο μεταδότες» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Από την άλλη, η κατάσταση στην Αχαΐα είναι αυτή τη στιγμή καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές. Είναι γεγονός ότι προς το παρόν βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Δεν μπορώ να δώσω μία σίγουρη εξήγηση γι΄ αυτό, αλλά  φαίνεται ότι δεν υπάρχει στην περιοχή η ίδια κινητικότητα που υπάρχει αλλού, και αυτό προφανώς παίζει κάποιο ρόλο. Από την άλλη, υπάρχει πλέον μία καλή εμπειρία στην ιχνηλάτιση των επαφών που προέκυψε και από την ιχνηλάτιση των πρώτων κρουσμάτων από τους Αγίους τόπους, Έχει και αυτό μία σημασία» ανέφερε μιλώντας στο  thebest.gr.

Σχετικά με τη διασπορά του ιού στη Δυτική Αχαΐα. ο κ. Γώγος εξηγεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεγάλη διασπορά και κρούσματα που να σχετίζονται με τον 28χρονο. «Αυτό είναι κάτι που ελέγχεται, όμως μέχρι τώρα φαίνεται ότι η διασπορά που έχει γίνει από τον 28χρονο είναι μικρή» λέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις