Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυνική παραδοχή του υπ. Υγείας για τις μάσκες γίγαντες- "Κάναμε λάθος στις... διαστάσεις"

Κυνική παραδοχή του υπ. Υγείας για τις μ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, εξέδωσε απόψε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας στην οποία επισημαίνει ότι έκαναν... λάθος στις διαστάσεις που έδωσαν στην Κεντρική Ένωση Δήμων.

Από την πλευρά του ο καθηγητής λοιμοξιωλογία του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε τους γονείς να μην φοράνε στα παιδιά τους αυτές τις μάσκες-γίγαντες καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές που είχαν θέσει οι ειδικοί.

Όπως εξήγησε υπήρξε μια «αστοχία» στη μεταφορά της διαπίστωσης που έκαναν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής με αποτέλεσμα μερίδα των μασκών που δόθηκε στους μαθητές να είναι ακατάλληλες.

Θυμίζουμε ότι αρχικά κύκλοι της κυβέρνησης επέρριπταν τις ευθύνες για τις διαστάσεις των μασκών στους επιστήμονες της ειδικής επιτροπής. 

Αναλυτικά η ανακίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Στο μεταξύ, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας γνωστοποίησε, το βράδυ της Δευτέρας, ότι σταματάει η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία μέχρι να φθάσουν οι νέες σωστές διαστάσειες. 

Σταματάει η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις