Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σε επανέκδοση στα θερινά από 17/9 η "Ιουλιέτα των Πνευμάτων" του Φελίνι

Σε επανέκδοση στα θερινά από 17/9 η &quo...

Με τη μούσα του, Τζουλιέτα Μασίνα - Ήταν η 1η έγχρωμη ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη

Η 1η έγχρωμη ταινία του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι «Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων – Giulietta degli Spiriti» παραγωγής του 1965, επανακυκλοφορεί από την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Neo Films με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αποκαλούμενου «μαέστρο», Φεντερίκο Φελίνι.  

Θα προβληθεί στους θερινούς κινηματογράφους.

Όπως προείπαμε, είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία του Φελίνι και ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής στη σύζυγό του, την αξέχαστη Τζουλιέτα Μασίνα. Στην ταινία, εκείνη υποδύεται το ρόλο μιας καταπιεσμένης αστικής νοικοκυράς η οποία απελευθερώνεται από ένα διεισδυτικό και αισθησιακό κόσμο των πνευμάτων. Η ταινία, που ο ίδιος ο Φελίνι αποκάλεσε «παραμύθι για ενήλικες», είναι ένα καλειδοσκόπιο οπτικών θαυμάτων που συνοδεύεται από μια πραγματικά απολαυστική μουσική επένδυση του Νίνο Ρότα.

ΣΥΝΟΨΗ

Η Ιουλιέτα είναι μια 40χρονη όμορφη, πνευματώδης κι αφελής γυναίκα. Τα οράματα, οι αναμνήσεις και ο μυστικισμός τη βοηθούν να βρει τη δύναμη να χωρίσει τον άντρα της, ο οποίος την απατάει.

Η Ιουλιέτα, το κύριο πρόσωπο της ιστορίας, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης, περνά το καλοκαίρι στην όμορφη βίλα της. Για την επέτειο του γάμου της με τον Τζιόρτζιο, έναν άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων, αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Μεγαλωμένη με θρησκευτικές και παράλληλα συντηρητικές αρχές, το εν λόγω πάρτι, θα φέρει στην επιφάνεια την κρίση ταυτότητας που βασανίζει την ηρωίδα. Μια κρίση που εξελίσσεται σε δράμα όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγος της την απατάει ενώ έχει μια μητέρα που το μόνο που την νοιάζει είναι η εξωτερική της εμφάνιση και οι αδερφές της συμπεριφέρονται κάθε άλλο παρά συνετά. Έτσι, μην έχοντας ποιον να εμπιστευτεί η Ιουλιέτα θα στρέψει τις ελπίδες της, στην γειτόνισσά της, τη Σούζυ, η οποία έχει διαμορφώσει το σπίτι της σ’ έναν ερωτικό παράδεισο.

Όμως οι αντιφάσεις της ανάμεσα στον καθολικό καθωσπρεπισμό της παιδικής της ηλικίας και στην τάση για μια ζωή χωρίς φραγμούς, θα την οδηγήσουν στο κατώφλι της τρέλας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φεντερίκο Φελίνι

Παίζουν εκτός της Τζουλιέτα Μασίνα και οι Σάντρα Μίλο, Μάριο Πίσου.

Διάρκεια: 137 λεπτά.

Διανομή: NEO Films

Ο Φελίνι γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1920 στο Ρίμινι της Ιταλίας έσβησε το 1993 ενώ η μούσα και σύζυγος του στη ζωή, Giulia Anna "Giulietta" Masina έζησε από το 1921 έως το 1994. Η Τζουλιέτα Μασίνα έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία για τις ερμηνείες της ως Gelsomina στο «La Strada» του 1954 και στην ταινία «Nights of Cabiria» του 1957. Και τα 2 αυτά φιλμ του Φελίνι κατέκτησαν το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Οι ταινίες του Φελίνι θεωρούνται αγαπημένες των Κινηματογραφικών Λεσχών καθώς και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture