Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Ελένη Δάσιου στο thebest.gr: Η έναρξη των προβολών φέτος θα καθυστερήσει λίγο

Η Ελένη Δάσιου στο thebest.gr: Η έναρξη ...

Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης σκέπτεται, η εναρκτήρια προβολή να πάει προς τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου 2020

Με το Σεπτέμβριο προ των πυλών, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας που διέκοψε αναγκαστικά τις προβολές της στις αρχές του περασμένου Μαρτίου λόγω των μέτρων της καραντίνας για την προστασία από τον Covid-19, ετοιμάζεται σιγά σιγά και προσεκτικά για την επιστροφή, τη νέα σεζόν 2020-2021.

Το thebest.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελένη Δάσιου, η οποία μας είπε πως οι προβολές της Λέσχης θα φιλοξενηθούν για ακόμη μία χρονιά στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων όπου η Λέσχη βρίσκεται σταθερά τα τελευταία σχεδόν 11 χρόνια, από το 2009. Ωστόσο την ίδια ώρα η Ελένη Δάσιου όπως μας είπε, δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας. Ήδη αυτές τις μέρες ετοιμάζει ένα γράμμα που θα στείλει στα μέλη και φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας καλωσορίζοντας τους για τη νέα περίοδο ενώ συνάμα θα τους ενημερώνει πως το πιθανότερο φέτος είναι η εναρκτήρια προβολή του α’ κύκλου της Λέσχης να μην είναι την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου αλλά μάλλον δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα. Εξάλλου όπως μας θύμισε η Ελένη Δάσιου κατά το παρελθόν οι προβολές ξεκινούσαν την 1η Νοεμβρίου οπότε φέτος λόγω και της δύσκολης κατάστασης με την πανδημία ενδεχομένως η έναρξη να πάει χρονικά πιο πίσω.

Πολλά πάντως είναι τα ερωτήματα, αν ο κόσμος θα συνηθίσει και πάλι να πηγαίνει στις κλειστές αίθουσες όπου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στους θεατές, ωστόσο αναμένεται έως και τα μέσα και τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση να έχει διαμορφωθεί και παγιωθεί, ίσως και βελτιωθεί.

Από τα φιλμ που σκέπτεται η Ελένη Δάσιου να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα που καταρτίζει, είναι και το σινεφίλ δράμα «Deux» σε σκηνοθεσία Filippo Meneghetti με τις Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucke που το είχε προγραμματίσει τελευταίο στα μέσα του περασμένου Απριλίου και το οποίο τελικά βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Αν και η Ελένη Δάσιου όπως μας είπε, δεν αρέσκεται στις επαναλήψεις, στην περίπτωση του συγκεκριμένου φιλμ, πιθανόν θα κάνει εξαίρεση και μπορεί να το συμπεριλάβει στο νέο πρόγραμμα προβολών.

Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης των τίτλων των ταινιών αλλά και της ημερομηνίας έναρξης καθώς και της αίθουσας όπου θα γίνονται οι προβολές στα Odeon Veso Mare.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας να θυμίσουμε πως μέσα στο καλοκαίρι έδωσε και το παρών με επιτυχία με τη συνδιοργάνωση μαζί και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενός 3ήμερου σινε-προβολών στο χώρο του Κάστρου, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 15/7/2020  στις 21.00, με την προβολή της ταινίας ‘’Η Βασίλισσα της καρδιάς’’, τρίτη ταινία της Δανέζας Μέι ελ-Τούκι με πρωταγωνίστρια την Τρίνε Ντίρχολμ.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture