Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με βάση τα 534€ θα υπολογιστεί το δώρο Χριστουγέννων για όσους είναι σε αναστολή

Με βάση τα 534€ θα υπολογιστεί το δώρο Χ...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

O υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Open Tv, εξήγησε τι θα γίνει με το δώρο των Χριστουγέννων, θέμα το οποίο απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους που έχουν μπει σε κρατικά μισθολογικά προγράμματα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αντέκρουσε τις αναφορές περί μειώσεων: «Είναι οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν ήδη απαντηθεί όλα αυτά. Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες. Στη Βουλή υπάρχει ένα νομοσχέδιο που καλύπτει τους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν. Θα μπορούσαμε να μείνουμε μόνο στο ποσό όσων πραγματικά εργάστηκαν, αντίθετα θα δώσουμε με την στήριξη της Πολιτείας και σε όσους δεν εργάστηκαν κάποιους μήνες. Η πολιτεία έρχεται και δίνει επιπλέον χρήματα. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους εργαζομένους. Είναι έντιμο και καθαρό» είπε χαρακτηριστικά.

Δώρο Χριστουγέννων θα λάβουν, δηλαδή, και όσοι εποχικοί έμειναν φέτος εκτός δουλειάς, δηλαδή δεν επαναπροσλήφθηκαν επειδή το εποχικό ξενοδοχείο τους δεν λειτούργησε. Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή με μονομερή δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ χωρίς να απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη. Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, θα λάβουν και αυτοί δώρο Χριστουγέννων αναλογικά με το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ ανά μήνα.

Όπως προβλέπεται, οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή δικαιούνται το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση ειδικού σκοπού και καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις