Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κατερίνα Βρανά: Όταν άγγιξα τον θάνατο, ένιωσα γεμάτη από τη ζωή μου

Κατερίνα Βρανά: Όταν άγγιξα τον θάνατο, ...

Μιλά για την περιπέτεια υγείας της και τον τρόπο που αντιμετωπίζει όσα συμβαίνουν γύρω της

Χειμαρρώδης, εκρηκτική, μπορεί να κάνει ακόμα και την πιο κοινότοπη ατάκα να ακουστεί ξεκαρδιστική. Η Κατερίνα Βρανά είναι και με τη βούλα μια από τους καλύτερους κωμικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Έπεσε σε κώμα, έχασε την όρασή της, παρέλυσαν τα άκρα της, διαταράχθηκε η ομιλία της, αλλά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν στάθηκε ικανό να την αποτρέψει και να μην ανέβει και πάλι στη σκηνή.

Μετά τις sold out παραστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα διάλειμμα λόγω του lockdown, η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει με την παράσταση «Staying Alive - Σχεδόν Πέθανα», κάνοντας μια μίνι καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της πρωτεύουσας και της περιφέρειας. Σε αυτή διακωμωδεί την περιπέτεια υγείας της με τον πιο αστείο τρόπο. «Στόχος μου είναι ο κόσμος να περάσει ευχάριστα και να γελάσει με ένα συμβάν που υπό κανονικές συνθήκες είναι αρκετά δυσάρεστο. Έχω κάνει μερικές αλλαγές στα κείμενα. Έχω προσθέσει ορισμένα πράγματα και έχω αφαιρέσει κάποια άλλα» σημειώνει.

Τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Η διάγνωση που ακολούθησε ήταν διάτρηση εντέρου, που της προκάλεσε σηψαιμικό σοκ. Ο οργανισμός της σχεδόν κατέβασε διακόπτες. Το αναπνευστικό της σύστημα έπαψε να λειτουργεί σωστά, για ένα διάστημα τυφλώθηκε και ατρόφησαν όλοι οι μύες της. «Έβλεπα τα σημάδια, αλλά τα αγνοούσα γιατί αισθανόμουν άτρωτη» υπογραμμίζει. Στην αρχή ήταν εντελώς παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη. Βρέθηκε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, όπως λέει η ίδια, αλλά γύρισε στον κόσμο των ζωντανών.

«Μου πήρε αρκετό καιρό για να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Το κατάλαβα όταν ξεκίνησα να κάνω φυσικοθεραπείες πέντε μήνες αργότερα. Ερχόταν ο άνθρωπος στο σπίτι ώστε να με βοηθάει να σηκώνομαι από το κρεβάτι και να αρχίζω να κουνάω το σώμα μου. Τότε ήταν που δυσκολεύτηκα αρκετά. Όταν ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, η ζωή μου ήταν πολύ όμορφη. Δεν έκανα απολύτως τίποτα, αλλά ούτε και περίμενε κανείς από εμένα να κάνω κάτι» πρόσθεσε.

Η Κατερίνα Βρανά δεν έζησε καλά τα σαράντα της. Ήταν τότε που σχεδόν πέθανε. «Πλέον νιώθω πιο ώριμη σε σχέση με το παρελθόν. Άλλαξαν τα πάντα στην καθημερινότητά μου. Μετά από είκοσι χρόνια που ζούσα μόνη μου, γύρισα σπίτι μου. Μην μου πεις ότι δεν είναι το όνειρο κάθε σαραντάχρονου ανθρώπου να ξαναζήσει με την μάνα του», λέει χαριτολογώντας και συνεχίζει:

«Η ζωή μου πλέον δεν είναι ούτε πιο ευχάριστη ούτε πιο δυσάρεστη. Απλά έχει αλλάξει εντελώς. Πριν ταξίδευα συνεχώς. Δεν καθόμουν καθόλου στο σπίτι μου. Ήμουν τόσο υπερκινητική. Μέσα στο 2016 είχα ταξιδέψει σε Αυστραλία, Αγγλία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία και Ντουμπάι. Ήξερα όλα τα αεροδρόμια, τις πύλες, τα πάντα. Είχα κουραστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε ο οργανισμός μου να αντιμετωπίσει τίποτε. Τώρα, όμως, έχω ηρεμήσει. Κάθομαι αρκετές ώρες στο σπίτι και δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου έξω γιατί είναι δύσκολο να πάω σε κάποιο μαγαζί για φαγητό ή να πάω στην παραλία το καλοκαίρι. Επίσης, δεν μπορώ να δω τηλεόραση ή να πάω βόλτα στο σινεμά».

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight