Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μόλις «βγήκε»: Νάπολη και γυναικεία εφηβεία στο νέο βιβλίο της Ελενα Φερράντε

Μόλις «βγήκε»: Νάπολη και γυναικεία εφηβ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πριν κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα, είχε ήδη ανακοινωθεί πως θα μεταφερθεί στην οθόνη από το Netflix

Mε ταυτόχρονη παγκόσμια κυκλοφορία σε 27 χώρες αλλά και International Launch Party με διάφορα events, μόλις εισέβαλε το νέο βιβλίο της διάσημης Ελενα Φερράντε στα βιβλιοπωλεία. Μετά την τεράστια απήχηση της λεγόμενης «τετραλογίας της Νάπολης» με τα διάσημα best sellers «Η υπέροχη φίλη μου» (2012), «Το νέο όνομα» (2013), «Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν” (2014) , «Η ιστορία της χαμένης κόρης» (2015) προωθείται διεθνώς το καινούριο της μυθιστόρημα «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων». Στη χώρα μας διατίθεται από 1η Σεπτεμβρίου από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση  Δήμητρας Δότση. 

 

Η Φεράντε (η οποία διατηρεί το ψευδώνυμο και δεν απαντάει στις φήμες για την ταυτότητά της)  παραμένει πάντως στην αγαπημένη της Νάπολη, παρακολουθώντας αυτή τη φορά τη Τζοβάνα, μια επιθετική έφηβη που «ακροβατεί» ανάμεσα σε δυο εχθρικές γειτονιές της πόλης. Είναι η Νάπολη ψηλά στον λόφο, με το εκλεπτυσμένο της προσωπείο, και η Νάπολη χαμηλά, αχαλίνωτη και αγοραία.

Μετά τις πωλήσεις των 16 εκατομμυρίων αντιτύπων, η ιταλίδα συγγραφέας  δεν θέλει βέβαια να αλλάξει σκηνικό.

Όπως γράφουν οι βρετανικοί Times «Είναι ασυναγώνιστη στο να µας βάζει στο µυαλό ενός κοριτσιού στην εφηβεία, στο να µας κάνει να δούµε πόσο όλα αυτά που µοιάζουν παράλογα ιδωµένα από έξω –οι ψυχικές µεταπτώσεις, οι σιωπές, η ζήλια, οι φόβοι και τα δάκρυα– έχουν λογική και νόηµα». 

Κατά την ιταλική La Repubblica:  «Η Έλενα Φερράντε μάς ξαναφέρνει στον κόσμο της που, από βιβλίο σε βιβλίο, έγινε και δικός μας. Η Νάπολη είναι εκεί από την αρχή, καθώς και αυτός ο άρρηκτος, πολυσύνθετος, οδυνηρός δεσμός των παιδιών με τους γονείς τους»

 

Το Netflix, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία παραγωγής Fandango, ανακοίνωσε ήδη από τον Μάιο, την τηλεοπτική μεταφορά του καινούριου βιβλίου στην οθόνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View