Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΤΣΙ θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές της καραντίνας

ΕΤΣΙ θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σ...

Τα στατιστικά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Την λειτουργία των λαϊκών αγορών υπό προϋποθέσεις από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε σήμερα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τη νόσο covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παράλληλα έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία της νόσου και των ελέγχων.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα στη χώρα, με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 262.

Αναλυτικά, από τις 25 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η επιδημία έως τις 30 Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Κυριακή, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 10.134, τα 3.386 είναι ενεργά, ενώ 5.153 άνθρωποι ανέρρωσαν στο σπίτι και 1.333 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την ΓΓΠΠ.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους το τελευταίο δίμηνο και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου έως την 30 Αυγούστου, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 199.034 έλεγχοι, καταγράφηκαν 8.862 παραβάσεις (δηλαδή ποσοστό 4,52%), ενώ κόπηκαν 9.651 πρόστιμα συνολικού ύψους 3.856.840 ευρώ και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 3.330 ημερών για υπεράριθμους πελάτες και 228 ημερών για μη τήρηση ωραρίου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικά στις πύλες εισόδου, από την 1-7-2020 έως την 30-8-2020 η εικόνα από τους στοχευμένους ελέγχους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, σε σύνολο 3.239.194 εισερχομένων επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν 406.857 έλεγχοι και επιβεβαιώθηκαν 853 κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι ήταν στοχευμένοι με την έννοια ότι γίνονταν τεστ σε άτομα που είχαν αυξημένες πιθανότητες να είναι φορείς, με βάση τα διεθνή στοιχεία για την πορεία της νόσου.

Σχετικά με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν στις περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, (Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο), ως εξής:

• Σε κάθε λαϊκή αγορά, από τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή και μόνο, σύμφωνα με την άδεια τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.

• Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων με ενδιάμεσο χώρο κενό και ελεύθερο από αντικείμενα,.

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις λαϊκές αγορές όπως σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στις περιοχές που ισχύουν τα ειδικά μέτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις