Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτική Αρχή Πάτρας: «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν στην ανεργία τους εργαζόμενους»

Δημοτική Αρχή Πάτρας: «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κ...

Τι αναφέρει

Την παρακάτω δήλωση έκανε η Δημοτική αρχή της Πάτρας.

Όπως αναφέρει:

Με αφορμή την πρόσφατη εκδίκαση υπόθεσης εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πατρέων, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο «Ώρα Πατρών», συνεχίζουν με την γνωστή τους υποκρισία, δείχνοντας όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελίσσεται ανάλογα με τις περιστάσεις, οπότε δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση του, όμως δεν πρέπει να μας θεωρεί «λωτοφάγους».

Όλοι γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική του.

Τι απάντηση έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα αιτήματα των 8μηνιτών, στις αντιπροσωπείες του Δήμου και των εργαζομένων, οι Υπουργοί κ.κ. Βούτσης, Σκουρλέτης, Χαρίτσης, Κατρούγκαλος, Αντωνοπούλου κ.α.;

Γιατί δεν ικανοποίησαν το αίτημά τους, να δοθεί έστω μια παράταση 4 μηνών στην σύμβασή τους, για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας;

Να τους θυμίσουμε λοιπόν εμείς. Έδιναν «καρμπόν», την ίδια απάντηση που δίνουν και οι Υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. Με την παρέλευση του 8μηνου οι «ωφελούμενοι» απολύονται.

Γιατί δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις της μεγάλης κινητοποίησης Πάτρα – Αθήνα, για μέτρα προστασίας των ανέργων;

Γιατί δεν δέχτηκαν να γίνει νόμος του κράτους να παίρνουν το επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις;

Όσο και να προσπαθούν λοιπόν, να κάνουν το άσπρο – μαύρο, η πόλη μας, και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι με τους εργαζομένους, συμπορεύτηκε και θα συμπορεύεται μαζί τους.

Καλούν την Δημοτική Αρχή, να συγκαλέσει άμεσα την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ είναι γνωστό ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει συγκληθεί και αποφασίσει για τη μισθοδοσία από τον Προϋπολογισμό του Δήμου των συγκεκριμένων 8μηνιτών, στις 21 Ιουλίου 2020.

Την ίδια απόφαση, έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο, την επόμενη μέρα.

Συνεπώς, ας μην κάνουν ότι «κόπτονται» για τα δικαιώματα των ανέργων και των συμβασιούχων εργαζομένων, γιατί δεν πείθουν κανέναν, αφού η μνήμη της αντιλαϊκής τους διακυβέρνησης είναι ακόμα νωπή.

Η Δημοτική Αρχή δεν «βάζει πλάτη» στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με συνέπεια υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και τον λαό της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις