Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

«Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

«Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επι...

Από τη ΔΗΚΕΠΑ Αιγιάλειας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Leader η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα υλοποιήσει την ενταγμένη πράξη στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.» με τίτλο: «Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια».

Πιο συγκεκριμένα η πράξη αφορά την ανάδειξη της αμπελοοινικής, γαστρονομικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιάλειας και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2020 και θα ακολουθούνται από ανακοινώσεις για την ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού. Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνονται εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα προστασία για τον COVID- 19, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό και με περιορισμένο αριθμό θέσεων, ενώ η είσοδος θα γίνεται με προκράτηση και επιβεβαίωση (είτε τηλεφωνικά είτε με email). Προσοχή, η είσοδος, έξοδος και η παραμονή των θεατών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα έχει απαραίτητη χρήση μάσκας.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Τετάρτη 26 Αυγούστου

[21:30] - Κινηματοθέατρο Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου

Προβολή ταινίας “The trip to Italy”

Κινηματογραφική προβολή στο υπαίθριο κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Βύρων» της ταινίας “The trip to Italy”. Ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στην γειτονική Ιταλία και μαζί και ένα ταξίδι στη γαστρονομία, στους οίνους και τις ομορφιές της Μεσογείου.

Πέμπτη 27 Αυγούστου

[20:30] Προαύλιος χώρος - Λύκειο Διακοπτού

Η παράσταση μεταφέρει το έργο από την αθηναϊκή αυλή του ’72 στα καφενεία του 2020. Ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες. Ένα δίδυμο «κλόουν» λαϊκών ανδρών. Σακάκια σκονισμένα. Αισθητική Ρόυ Άντερσον, κλαυσίγελος από Μπέκετ, κάτι από Τσιόλη.  
Με κύριο όχημα την κωμωδία, ανάμεσα σε καφέ, τσίπουρο, χαρτιά και τάβλι, οι ήρωες ψευτοκουβεντιάζουν, παθιάζονται, αστειεύονται, καταστρώνουν μια μεγάλη δουλειά, πιάνονται στα χέρια,  ονειρεύονται πάνω από μία παρτίδα τάβλι. Αυτό που με ενδιαφέρει στο έργο είναι το ζωώδες στοιχείο του ανθρώπου. Μέσα τους βράζει το αίμα, γίνονται θηρία. Θηρία που ονειρεύονται 

Σάββατο 29 Αυγούστου

[09:00] Οδοιπορικό στη Δυτική Αιγιάλεια

[09:15] Αναχώρηση από το parking του super-market «Σκλαβενίτης», οδός Κανελλοπούλου, Αίγιο.

Περιήγηση στα αμπελοτόπια της Δυτικής Αιγιάλειας!

Ακολουθούμε την πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα στα αμπέλια ξεκινώντας από το πρώτο χωριό που συναντάμε στη διαδρομή μας, τον Αγ. Κωνσταντίνο. Περνάμε από τα γραφικά χωριουδάκια Μερτίδι και Λάκκα, χωριά που ασχολούνται παραδοσιακά με την αμπελοκαλλιέργεια. Μικρή στάση να ξεδιψάσουμε στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο, με κέρασμα καφέ και σταφιδογλυκίσματος. Τελευταίος σταθμός στην πανέμορφη Μυρόβρυση να παρακολουθήσουμε μάζεμα σταφίδας ή άπλωμα στα λινά!

Απαραίτητα: Άνετα ρούχα, κλειστά παπούτσια και καπέλο.

Προσοχή: Μόνο με κρατήσεις και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά πρωτεραιότητας.

 

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου

[20:00] Εστιατόριο Λιόπετρο, Φωνησκαριά Αιγιαλείας

Το Πρόγραμμα FAME ROAD συναντά την Αιγιάλεια σε μια πολυδιάστατη εκδήλωση.

[20:00] Παρουσίαση προγράμματος FAME ROAD: Παρουσίαση του έργου Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD,  που υλοποιείται από το Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

[20:30] Η καταξιωμένη και βραβευμένη chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου μαγειρεύει ζωντανά και μας προσφέρει μοναδικές  γεύσεις της Αιγιάλειας.

[21:30] “Il mare e l'amore” – Για τη θάλασσα και την αγάπη, με τις «A Companhia Artistica»: Ένα ηχητικό ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου με επιλεγμένα  ακούσματα που αναφέρονται στα πάθη και στον πόνο που γεννά η θάλασσα και ο έρωτας στις ζωές  μας.

 

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται προκράτηση (εκτός από την προβολή ταινίας) που γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο email [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2691022250 ( καθημερινές 10:00 με 14:00).

 

Πληροφορίες Προγράμματος Leader:

Η Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας είναι φορέας υλοποίησης και ανάδοχος της ενταγμένης Πράξης με τίτλο: «Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια» και κωδικό Ο.Π.Σ.Α.Α. 0011056652, στο πλαίσιο του  Μέτρου 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD)-LEADER» του ΠΑΑ 2014-2020, Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την Τοπική Στρατηγική Ανάπτυξης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture