Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όταν η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα 12 μίλια στο Ιόνιο, που σήμερα εφαρμόζει!-ΒΙΝΤΕΟ

Όταν η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ...

Άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση από αυτά που σήμερα πράττει

Ως μια σημαντική επιλογή παρουσίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση της αιγιαλίτιδας  ζώνης της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Ωστόσο, πριν ενάμιση χρόνο, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επέκταση. Τη σχετική πρόθεση είχε εκδηλώσει η τότε κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Όμως, ο τότε τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε κατηγορήσει τον Νίκο Κοτζιά για «έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης» .

Ο κ. Κουμουτσάκος είχε  χαρακτηρίσει  πρωτοφανή επιπολαιότητα την προαναγγελία επέκτασης μόνο στο Ιόνιο, καθώς, όπως είχε πει «αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να λέει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως στο Αιγαίο» και έτσι καλούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην το κάνει.

Ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγορούσε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μια "τέτοια ενέργεια τμηματικής επέκτασης θα υπέσκαπτε «τις θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» και θα «έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι το Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι είναι ειδική περίπτωση».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τότε δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις