Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Φεστιβάλ Πάτρας: Επανέρχονται οι εκδηλώσεις- Δείτε το πρόγραμμα

Φεστιβάλ Πάτρας: Επανέρχονται οι εκδηλώσ...

Μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων

Επανεκκίνηση μετά από δύο εβδομάδες  “διάλλειμα”, κάνει αυτήν την εβδομάδα το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων,  τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής όλων των εκδηλώσεών του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Εκτός από την επανέναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου με την ταινία «Οι μητέρες μας» σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλή μουσική, χορό και θέατρο από το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Καλλιτεχνικών σχημάτων στο «Θέατρο Κρήνης» συνεχίζεται  την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 21:00 με μια παράσταση βγαλμένη από τα παλιά αλλά προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, από τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων. Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου έχοντας μια ξεχωριστεί πορεία στα χορευτικά δρώμενα και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του, θα παρουσιάσει  στο κοινό παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς όπως και χορογραφίες έτσι  όπως επιβάλλουν οι συνθήκες σήμερα.

Τη σκυτάλη παίρνει η ενότητα «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης», μια νέα ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ, που επιδιώκει να μας φέρει σε επαφή με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της Πάτρας και με αυτό τον τρόπο να τους υποστηρίξει σε μια περίοδο που η κρίση στον κλάδο τους επιδεινώθηκε δραματικά.

Με δύο παραστάσεις το Σάββατο 29 Αυγούστου (η πρώτη στις 20:30 και η δεύτερη στις 22:30) στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την stand up  κωμωδία «Δεν είμαστε κουραμπιέδες!» εμπνευσμένη από τα έργα του Δανιήλ Χαρμς σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή 30 Αυγούστου, πάλι στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 21:30, με την μουσικοθεατρική παράσταση «Ελcin+», ένα ποτ πουρί τραγουδιών και διάσημων σκηνών από αγαπημένες ταινίες και ατάκες του Ελληνικού Κινηματογράφου  που έχουν εντυπωθεί στο μυαλό μας στο πέρασμα των δεκαετιών, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κολλυροπούλου και Μαρίας Καραμάνη.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν κάρτες εισόδου οι οποίες αντιστοιχούν στον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών. Η διανομή τους θα ξεκινάει έξω από το χώρο της παράστασης  45 λεπτά πριν την έναρξη της μέχρι εξαντλήσεως τους. Κάθε θεατής δικαιούται μόνο μία κάρτα εισόδου και όπως πάντα θα υπάρχουν εξασφαλισμένες θέσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture