Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πέθανε από κορωνοϊό ο τραγουδιστής του «If I Had a Hammer»

Πέθανε από κορωνοϊό ο τραγουδιστής του «...

Στα 83 του "έφυγε" ο Trini Lopez

Πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, από επιπλοκές του κορωνοϊού ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και ηθοποιός Trini Lopez.   

O Lopez μεσουράνησε κατά τη δεκαετία του 1960 με τις ερμηνείες κομματιών όπως τα «If I Had a Hammer» και «Lemon Tree», ενώ εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «The Dirty Dozen». Τον θάνατο του καλλιτέχνη επιβεβαίωσε ο συνεργάτης του Joe Chavira.  

Το ντουέτο είχε πρόσφατα ολοκληρώσει ένα τραγούδι με τίτλο «If By Now» τα έσοδα από το οποίο θα προσφερόταν σε τράπεζες τροφίμων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. «Πέθανε από αυτό που προσπαθούσε να πολεμήσει», ανέφερε στο Associated Press ο Chavira.   

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί ως Trinidad Lopez III στο Ντάλας του Τέξας. Οι γονείς του ήταν από το Μεξικό. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών όπου και σχημάτισε την πρώτη του μπάντα, τους «The Big Beats» οι οποίοι υπέγραψαν στην Columbia. Ως σόλο καλλιτέχνης εξασφάλισε ένα πρώτο συμβόλαιο στην King Records στα τέλη της δεκαετίας του 1950 αλλά τα τραγούδια που κυκλοφόρησε δεν σημείωσαν επιτυχία.   

Η καριέρα του Trini Lopez «απογειώθηκε» όταν τον ανακάλυψε το 1963 ο Φρανκ Σινάτρα και του εξασφάλισε συμβόλαιο στη Reprise Records. Από τον πρώτο του δίσκο «Trini Lopez at PJ's», το «If I Had a Hammer» έγινε χρυσή επιτυχία και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά κομμάτια της εποχής.  

Κατά τη δεκαετία του 1960 πραγματοποίησε αναρίθμητες εμφανίσεις σε κλαμπ των ΗΠΑ ενώ σχεδίασε δύο κιθάρες για την Gibson, το 1964 και το 1971.    

«Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν ακόμη θρύλο» έγραψε ο Ντέιβ Γκρολ στο Twitter προσθέτοντας πως ο Trini Lopez όχι μόνο άφησε τη δική του σπουδαία κληρονομιά αλλά βοήθησε τους Foo Fighters να διαμορφώσουν τον ήχο τους. Σε κάθε δίσκο του συγκροτήματος ο Ντέιβ Γκρολ, όπως αποκάλυψε, έπαιζε με από τις Gibson που είχε σχεδιάσει ο Lopez.   

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Trini Lopez εμφανίστηκε και σε ταινίες, ανάμεσά τους τα «The Dirty Dozen» και «The Phynx» ενώ είχε ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές. Οι κινηματογραφιστές P. David Ebersole και Todd Hughes πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καλλιτέχνη.   

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight