Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόλεμος νεύρων των Τούρκων στο Αιγαίο- Ο γερμανικός παράγοντας και η παρέμβαση των ΗΠΑ

Πόλεμος νεύρων των Τούρκων στο Αιγαίο- Ο...

ΟΛΕ οι εξελίξεις -ΒΙΝΤΕΟ

Αυστηρό μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που καλεί την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που προκαλούν αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τους καλούν μάλιστα να σταματήσουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Επικοινωνία είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον Έλληνα ομόλογό του, τον Νίκο Δένδια, σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Στα τέλη Ιουλίου η Καγκελάριος Μέρκελ παρενέβη και αποσοβήθηκε η ελληνοτουρκική ένταση στην περιοχή. Ανησυχία για την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες εξέφρασε το Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «το λάθος μήνυμα».

Πόλεμος νεύρων από το πρωί σε Αθήνα και Άγκυρα με το Ορούτς Ρέις να καταπλέει στα όρια της ελληνικής αποκλειστικής Ζώνης, όπως συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από δύο βοηθητικά πλοία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή θέσεις έχουν πάρει περισσότερα από 15 τουρκικά πολεμικά. Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί με προσοχή τις τουρκικές κινήσεις.

Το μεσημέρι συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως μετά το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις