Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αντιμέτωποι με την χρεοκοπία οι ζωολογικοί κήποι της Ευρώπης

Αντιμέτωποι με την χρεοκοπία οι ζωολογικ...

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Η Ένωση ζωολογικών κήπων της Γερμανίας δεν αποκλείει την χρεοκοπία ορισμένων εξ αυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ένωσης Ζωολογικών Κήπων (VdZ), Φόλκερ Χόμες, είπε στην εφημερίδα  «Neue Osnabruecker Zeitung» ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεόμενο να πρέπει να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι. Ίσως όχι στη Γερμανία, αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ζώα πρέπει να δοθούν σε άλλους ζωολογικούς κήπους». Στην εν λόγω Ένωση ανήκουν 56 ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Την άνοιξη, οι ζωολογικοί κήποι έπρεπε να κλείσουν εντελώς λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Χόμες, το κόστος ανά ζωολογικό κήπο και μήνα κατά την περίοδο κλεισίματος ανερχόταν σε δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν υπήρχαν έσοδα. Εν τω μεταξύ, οι εγκαταστάσεις τους άνοιξαν ξανά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Χόμες, «δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί εάν οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια,  αλλά είναι σαφές ότι δεν θα θανατωθούν ζώα στους γερμανικούς ζωολογικούς κήπους λόγω της απώλειας εσόδων που προκλήθηκε από τον κορονοϊό», τόνισε.

 

Πηγή: Deutschlandfunk, Neue Osnabruecker Zeitung

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις