Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σ. Τσιόδρας: Διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, γι αυτό έχει μπει στον "πάγο"

Σ. Τσιόδρας: Διαφωνεί με τους κυβερνητικ...

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της Καθημερινής

Τις πληροφορίες που «βλέπουν» τον Σωτήρη Τσιόδρα συνειδητά και σκόπιμα στο περιθώριο, λόγω διαφωνιών του, με τη διαχείριση της κυβέρνησης στα μέτρα για την πανδημία μετά την άρση του lockdown, ενισχύει σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής». Ο αρθρογράφος της στήλης «Θεωρείο», Στ. Παπαντωνίου, αφού ασκεί έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας και ο οποίος οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις, υποστηρίζει ότι την ίδια άποψη, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, γι’αυτό και έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Στ. Παπαντωνίου: «Όποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Η κριτική δεν άρεσε καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείρισης της κατάστασης».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα προκάλεσε προφανώς «θόρυβο» και ο αρθρογράφος επανήλθε ώρες αργότερα με νέα δημοσίευση ως «μια απαραίτητη διευκρίνιση». Σε αυτήν διευκρινίζει πως «ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενστάσεις για όσα ακολούθησαν την άρση της καραντίνας. Η αναφορά αποτυπώνει τους υπαρκτούς προβληματισμούς που υπάρχουν παγκοσμίως σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση μίας υγειονομικής κρίσης παντελώς άγνωστης, τόσο για τους ίδιους τους επιστήμονες όσο και για όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη.

Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων και τελικά η σύνθεση τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελούν άλλωστε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια διόγκωσης για πολιτική εκμετάλλευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής φύσης της αναφοράς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις