Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σερβία-κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Σερβία-κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Αλλά και ηπιότερη κλινική εικόνα των ασθενών

Στη Σερβία σήμερα καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα. Από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον κορωνοϊό. Η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τέστ για κορωνοϊό ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Η τάση αυτή - επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου - επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις