Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν (επιτέλους) όλα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - Εγκρίθηκε η σύμβαση για το "στολίδι" της Πάτρας

Αλλάζουν (επιτέλους) όλα στο Δημοτικό Θέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εισηγήθηκε το θέμα ο Χρήστος Κορδάς

Η πολύπαθη και πολυσυζητημένη εδώ και χρόνια αναγκαία αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" της Πάτρας φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική της ευθεία, μετά και την χθεσινή ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Δήμου Πατρέων, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο χρηματοδοτείται με το ενδεικτικό ποσό των 12.791.126,71€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα του κτηρίου - στολίδι της Πάτρας με την υπογραφή του Τσίλερ, αλλά και να αποκαταστήσει κάποια χρόνια προβλήματά του, όπως αυτό της στατικότητας. 

Ήδη από το 2006 και ενώ η Πάτρα είχε αναλάβει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου ήταν αναγκαία. Δεν έγινε τελικά τότε, αλλά 14 χρόνια μετά φαίνεται α οριστικοποιείτα ο προγραμματισμός της. 

Τι αναμένεται να αλλάξει 

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του Θεάτρου "Απόλλων" επιφάνειας περίπου 2.133 μ2 κυρίως ως ενεργή θεατρική σκηνή της πόλης και δευτερευόντως ως χώρος συναυλιών ή μουσική σκηνή. Οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του θεάτρου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο που προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 3028/2002.

Στις επεμβάσεις αποκατάστασης περιλαμβάνεται η συντήρηση του θεάτρου, η τυχόν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και ο εκσυγχρονισμός του, με σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, φωτισμού, ήχου, Η/Μ εγκαταστάσεων, σκηνή, νέα καθίσματα, επενδύσεις κ.λπ. για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων. Χώροι του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης (επιφάνειας περίπου 520 μ2), το οποίο είναι όμορο με το Θέατρο και ιδιοκτησίας επίσης του Δήμου Πατρέων, θα φιλοξενήσουν συνοδές απαραίτητες λειτουργίες του θεάτρου».

Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται ότι το έργο χρηματοδοτείται με το ενδεικτικό ποσό των 12.791.126,71€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» και από πλευράς Δήμου προτείνεται να συμμετέχει στην Επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών ως κύριο μέλος τον κ. Χρήστο Κορδά, Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου - Η/Μ και Έργων Υποδομής, με αναπληρωτή του τον κ. Νικόλαο Ασπράγγαθο, Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

Τη λειτουργική επανάχρησή του θεάτρου εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστος Κορδάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις