Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Δημοτικό σχολείο στον Ψαθόπυργο μετακομίζει την Πέμπτη Δημοτικός Κινηματογράφος

Στο Δημοτικό σχολείο στον Ψαθόπυργο μετα...

Θα επαναπροβληθεί στις 21.30 το Γαλλοβελγικό φιλμ «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «μετακομίζει» την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο, όπου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου θα προβληθεί η ταινία «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης».

Πρόκειται για μία υπέροχη ιστορία , «ύμνο»  στη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες εκδοχές της… αλήθειας, σε μια τρυφερή, αλλά και σοφή προσέγγιση  που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

«Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης», μία Γαλλο-Βελγική παραγωγή του 2018, διάρκειας89 λεπτών, φέρει την σκηνοθετική «υπογραφή» του Πιέρ Γκοντό. Πρωταγωνιστούν οι: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου. Ο Ραούλ Τροχίδης.  Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη.

 Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.

 Θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…

 *Η πρώτη προβολή της ταινίας για την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 14 Ιουλίου στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της «Δροσιάς».

Για την ταινία και τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου μίλησε πριν την έναρξη της προβολής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture