Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συγκίνησε ο Γρηγόρης Βαλτινός: «Γνώρισα τον πατέρα μου όταν ήμουν 20 χρονών»

Συγκίνησε ο Γρηγόρης Βαλτινός: «Γνώρισα ...

Για τον Σεπτέμβριο ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει παράσταση όπου θα υποδυθεί τον ποιητή Κωστή Παλαμά - Θα παιχθεί και στην Πάτρα

Στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ συνομίλησε ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός με την συνάδελφο του, ηθοποιό Ταμίλα Κουλιέβα και μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην σχέση με τον πατέρα του καθώς και την απόφαση του να γίνει ηθοποιός. Όπως είπε ο 64χρονος σήμερα πρωταγωνιστής, «οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 1 έτους και βρήκαν άλλους συντρόφους μετά από καιρό. Όταν είπα θέλω να γίνω ηθοποιός, βοηθός μου μυστικός ήταν μόνο η μητέρα και όχι ο πατριός μου. Έδωσα στη Νομική, φρόντισα να μην περάσω και ταυτόχρονα έκανα πρόβες για να περάσω στο Εθνικό Θέατρο.

Ο πατέρας μου ήταν στην Αμερική. Όταν κατάλαβε ο πατέρας μου ότι το παιδί που έκανε ήταν αυτό, συγκινήθηκε πάρα πολύ που ο γόνος του, το γονίδιό του… Συγκλονίστηκε. Κι εγώ συγκινήθηκα, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό και αντίθετο τρόπο…

Γιατί κατάφερα να πείσω. Εκείνους που θες να πείσεις περισσότερο είναι τους γονείς που σε μεγάλωσαν. Και το αγόρι εκείνον που θέλει να πείσει περισσότερο είναι τον αρσενικό γονέα. Άσχετα αν δεν τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του. Εγώ γνώρισα τον πατέρα μου όταν ήμουν 20 χρόνων. Τότε, ήρθε από την Αμερική και συναντηθήκαμε. Δεν μου ήταν τόσο ξένος, το DNA υπάρχει, στο βλέμμα, στον ήχο, στην επιδερμίδα, παντού…» , αποκάλυψε συγκινημένος ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Στο μεταξύ όπως διαβάσαμε στο musicity, o Γρηγόρης Βαλτινός ετοιμάζει την παράσταση «Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» όπου θα κάνει το ρόλο του ποιητή Κωστή Παλαμά, ο οποίος ως γνωστόν είχε γεννηθεί το 1859, στην Πάτρα.

Το κείμενο είναι της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και η μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου

Η παράσταση θα παρουσιάσει σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός υπογράφει & τη σκηνοθεσία.

Η παράσταση αποκαλύπτει την ευαίσθητη πλευρά του ποιητή και τον έρωτά του με την αιώνια γυναίκα «μούσα», που αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη δική του ευρηματική σκηνοθετική ματιά αναδεικνύει τη δύναμη και τις αδυναμίες του ποιητή στην πάλη του με τον χρόνο και την απώλεια.

Μαζί του εφτά γυναίκες (ηθοποιοί και μουσικοί) ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντας την έμπνευση στον ποιητή, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.

Το βιογραφικό-ποιητικό κείμενο της παράστασης έχει γράψει η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου ενώ η πρωτότυπη μουσική με μελοποιημένα ποιήματα από την ερωτική ποίηση του Παλαμά ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σε πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ποιητή, όπως η Πάτρα, το Μεσολόγγι, η Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Ενορχήστρωση- συντονισμός ορχήστρας: Άσπα Παπαδημητρίου

Χορογραφίες: Ευγενία Λιάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Παρασκευόπουλος

Sound design: Βρεζ Χατσατουριάν.

Διανομή ρόλων:

Γρηγόρης Βαλτινός: Κωστής Παλαμάς

Ιωάννα Στεφανάτου: Μαρία Βάλβη

Ευγενία Λιάκου: Μούσα

Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου: ερμηνεία τραγουδιών.

Μουσικοί:

Πιάνο: Ιώ Κυριακίδου

Φλάουτο: Βικτώρια Κυριακίδου

Βιολί: Αριέτα Σαϊτά

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight