Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Έρχεται το 2021 στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ "King Otto - Ο Βασιλιάς Ότο"

Έρχεται το 2021 στις αίθουσες το ντοκιμα...

Αφορά στον 81χρονο Γερμανό προπονητή, τον "αρχιτέκτονα" της κατάκτησης του Euro το 2004 από την Ελλάδα

Tο πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ “King Otto - Ο Βασιλιάς Ότο” που δεν αφορά στον Όθωνα, τον πρώτο βασιλέα της ανεξάρτητης Ελλάδας αλλά στον θρύλο πλέον, τον Γερμανό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες σε διανομή της Tanweer, το 2021.

Πριν λίγες μέρες, στις 4 Ιουλίου όλων το μυαλό πήγε σε εκείνο το λαμπρό, μεθυστικό καλοκαίρι που η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ κατακτούσε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το Euro – Ευρωπαικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σκορπίζοντας ανείπωτη χαρά σε όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα έρχεται ένα ντοκιμαντέρ γι’ αυτόν τον άνθρωπο που έγινε «Έλληνας» και μας χάρισε αυτή την υπέροχη νίκη. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς.  Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

Σύνοψη

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’  Ότο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

O Otto Rehhagel γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1938 στο Essen, της Γερμανίας, θα κλείσει σ’ ένα μήνα αισίως τα 82 του χρόνια.  

Το ντοκιμαντέρ “KING OTTO - Ο Βασιλιάς Ότο” θα βγει σύντομα στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports