Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

K. Καρπέτας: Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Καρδιοθωρακοχειρουργικής αγνοείται

K. Καρπέτας: Το χρονοδιάγραμμα υλοποίηση...

Κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Στο θέμα της επαναλειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας επανέρχεται με σχετική επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Κώστας Καρπέτας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, υπενθυμίζει ότι η έγκριση των κονδυλίων για την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού της Κλινικής, δόθηκε από τις 21 Οκτωβρίου του 2019.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, σχεδόν 10 μήνες μετά, το χρονοδιάγραμμα του έργου ακόμα αγνοείται. Αναλυτικά στο κείμενο της επερώτησής του ο κ. Καρπέτας αναφέρει τα εξής:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε  την 21/10/2019 με  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης  λόγω του κατεπείγοντος, η διάθεση ποσού  591.050€ για  το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΘΧ», ποσό το οποίο  εντάχθηκε  στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 10 μήνες περίπου  και παρά τις δηλώσεις σας μετά του Υπουργού Υγείας, ότι άμεσα θα επαναλειτουργούσε η κλινική για να σώσει ζωές συνανθρώπων μας,  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αγνοείται. Σημειωτέον δε, δηλώνατε "ότι η απόφαση να λειτουργήσει το συντομότερο η Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική   αποτελεί  μια ισχυρή σφραγίδα ζωής,  υγείας και τελικά, περηφάνιας για όλους μας, κλείνοντας ένα ακόμα γκρίζο κεφάλαιο του χθες". Ελπίζω κ. Περιφερειάρχη και σε αυτό το  θέμα όπως και σε  πολλά άλλα κρίσιμα ζητήματα  για την περιοχή μας να μην εξαντληθούμε πάλι μόνο στην  επικοινωνία.

Επερωτάσθε

1. Έχετε προχωρήσει  την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο και αν όχι σε ποιά φάση βρίσκεται η διαδικασία;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και πότε επιτέλους  θα επαναλειτουργήσει η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο Ρίο;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις