Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Jurassic Park» εναντίον «Jaws – Σαγόνια του καρχαρία» στο box office των ΗΠΑ

«Jurassic Park» εναντίον «Jaws – Σαγόνια...

Οι θρυλικές ταινίες σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ επαναπροβάλλονται κυρίως σε drive-in κινηματογράφους

Είκοσι επτά (27) χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της, η μεγάλη εμπορική επιτυχία «Jurassic Park» του 1993 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει φθάσει στο νούμερο ένα σημείο στο box office των ΗΠΑ αφήνοντας στη 2η θέση μία άλλη τεράστια εισπρακτική επιτυχία του Αμερικανού σκηνοθέτη, το φιλμ «Jaws - Τα Σαγόνια του Καρχαρία» σε ένα εμπορικό τοπίο που επηρεάστηκε σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

 Σύμφωνα με το Deadline, το «Jurassic Park» είχε εισπράξεις πάνω από 517.000 δολάρια το σαββατοκύριακο 19-21 Ιουνίου και εκτόπισε την κορυφαία ταινία της προηγούμενης εβδομάδας, «The Invisible Man» με την Ελίζαμπεθ Μος, η οποία είχε εισπράξεις περίπου 383.000 δολάρια.

 Οι αριθμοί προέρχονται από έκθεση για την κινηματογραφική βιομηχανία που εκπονήθηκε από τον οργανισμό αξιολόγησης Comscore, ο οποίος σταμάτησε να δημοσιεύει ανακοινώσεις για αποτελέσματα του box office τον Μάρτιο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

 Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η ταινία «Jurassic Park» προβλήθηκε σε 230 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι drive-in κινηματογράφοι.

 Όσο για το θρίλερ «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» παραγωγής του 1975, επίσης σε σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ που είχε τρομάξει στην πρώτη προβολή του, είναι στη δεύτερη θέση με εισπράξεις 516.000 δολάρια από την προβολή του σε 187 χώρους, 45 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία το μακρινό 1975.

Οι ταινίες «ET the Extra Terrestrial» (Ε.Τ. ο Εξωγήινος) και «Raiders of the Lost Ark» κατέβηκαν θέσεις στη λίστα και βρίσκονται στα νούμερα 7 και 18 αντίστοιχα. Η νέα ταινία με την καλύτερη απόδοση ήταν το «Followed», που καταλαμβάνει στην 8η θέση με εισπράξεις 127.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture