Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος πάει στην Ταραμπούρα με την «Καπερναούμ»

Πάτρα: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος πάει σ...

Η ταινία έχει αγκαλιαστεί από τους Πατρινούς όπου προβάλλεται

Tο προαύλιο του 61ου Δημοτικού Σχολείου (Ταραμπούρα), είναι ο επόμενος σταθμός για την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου, όπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία «Καπερναούμ» της Λιβανέζας Ναντίν Λαμπακί. Πρόκειται για μία Λιβανο-Γαλλική έγχρωμη παραγωγή διάρκειας 126',  στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σιφερό, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκολέ και απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες , ενώ ήταν υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Η δημιουργός της ταινίας  επιχειρεί να δει και να προσεγγίσει την … σύγχρονη εικόνα της χώρας της (Λίβανος), μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου ανήλικου  «ξεναγού», σε μια φτωχή καθημερινότητα.

Η ταινία προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και χθες Πέμπτη στον προαύλιο χώρο του πρώην 30ου Δημοτικού  Σχολείου στα Άνω Συχαινά , όπου την παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου, σημειώνοντας “sold out”.

Στην χθεσινή (Πέμπτη) προβολή, για την ταινία και τον θεσμό του Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει για 5 συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός, μίλησε το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19 , ο αριθμός των θεατών καθορίζεται ανάλογα με την έκταση του χώρου προβολής, ενώ για λόγους ασφαλείας η είσοδος γίνεται με αριθμημένες καρτέλες και ξεκινά από τις 8.45’ μ.μ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture