Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Επαναπροβάλλεται απόψε η συγκινητική "Καπερναούμ" καθώς και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Πάτρα: Επαναπροβάλλεται απόψε η συγκινητ...

Το φιλμ της Ναντίν Λαμπακί είχε διακριθεί στις Κάννες και έφτασε έως τα Όσκαρ

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, αποτέλεσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 μία «όαση» δροσιάς, κινηματογραφικής αναψυχής και ανθρώπινης επικοινωνίας. Στον ξεχωριστό αυτό χώρο προβλήθηκε με τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας από τον covid-19, στο πλαίσιο του φετινού Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου η ταινία από τον Λίβανο «Καπερναούμ» της Ναντίν Λαμπακί που είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ είχε φτάσει και έως την υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το φιλμ που είχε παιχθεί και στο Πάνθεον, προσέλκυσε τους σινεφίλ και πραγματικά το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου αποδείχθηκε «μικρό» για να χωρέσει όσους ήρθαν.

Η ταινία «Καπερναούμ» της Ναντίν Λαμπακί, με ήρωα ένα ανήλικο αγόρι που βιώνει, την σκληρή φτωχή καθημερινότητα, σε μία χώρα όπως ο Λίβανος, επαναπροβάλλεται απόψε Πέμπτη 25 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην 30ο Δημοτικού  Σχολείου (Άνω Συχαινά) στις 21.30, πάντα με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο ενώ θα παιχθεί και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στο προαύλιο του 61ου Δημοτικού Σχολείου (στην περιοχή Ταραμπούρα).

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για την καλύτερη ενημέρωση των φίλων του κινηματογράφου, προχώρησε στην παραγωγή εντύπου, στο οποίο περιλαμβάνεται το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών προβολών που θα κρατήσουν έως και τον Σεπτέμβριο.

Για την ταινία «Καπερναούμ» και τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου, μίλησε πριν την έναρξη της προβολής, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, Χριστίνα Κλωνιζάκη.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και την αποφυγή συνωστισμού, υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των θεατών καθορίζεται ανάλογα με την έκταση του χώρου προβολής ενώ για λόγους ασφαλείας η είσοδος γίνεται με αριθμημένες καρτέλες (η διανομή τους ξεκινά από τις 8.45 μ.μ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture