Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ξημέρωμα ενός άστεγου στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Το ξημέρωμα ενός άστεγου στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Δείτε ΦΩΤΟ

Μια εικόνα από αυτές που γίνονται ορατές μόνο τα ξημερώματα. Με το πρώτο φως της ημέρας. Ένας άστεγος ηλικιωμένος άνδρας πέρασε τη νύχτα στο παγκάκι της Ηρώων Πολυτεχνείου. Το ξημέρωμα τον βρήκε κουλουριασμένο πάνω στο ξύλινο κάθισμα. Δίπλα του μια τσάντα με τα ελάχιστα υπάρχοντά του. Σε λίγο θα σηκωθεί και θα οδεύσει περπατώντας προς το κέντρο της πόλης αναζητώντας λίγα κέρματα και λιγο φαγητό.

Όταν νυχτώσει κάποιο παγκάκι θα βρεθεί για να περάσει τη νύχτα...

φωτογραφία facebook/Άγγελος Κωνσταντίνου

φωτογραφία facebook/Άγγελος Κωνσταντίνου

Περισσότεροι από 70 άστεγοι στις δομές της Πάτρας τους τελευταίους 7 μήνες

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο είναι δύο νέες δομές που απευθύνονται σε άστεγους συμπολίτες μας καθώς και σε άτομα που ζουν σε συνθήκες αστεγίας και στερούνται οικονομικών πόρων για εξασφάλιση χώρου διαμονής. Ειδικότερα οι Δομές απευθύνονται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εξωτερικούς ή μερικώς στεγασμένους, σε ακατάλληλη ή επισφαλή κατοικία, σε κατοικίες χωρίς τις βασικές ανάγκες επιβίωσης (νερό ρεύμα κλπ) και οι τις περισσότερες φορές δεν έχουν οικογενειακό ή άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο, προκειμένου να υποστηριχθούν στην προσπάθεια επανένταξής τους ώστε  να εξασφαλίσουν την μακροχρόνια στέγασή τους αλλά και πιθανή επαγγελματική ένταξη .

Ήδη από την έναρξή τους (τέλος Δεκέμβρη 2019), έως σήμερα, έχουν "φιλοξενήσει" περιστασιακά ή και σε πιο σταθερή βάση περισσότερα από 70 άτομα και στοχεύουν να υποστηρίξουν όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσωρινής ή και μόνιμης στέγασης.

Παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες όπως:

·                Ημερήσια παραμονή σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο

·                Διανυκτέρευση σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο

·                Ατομική υγιεινή και παροχή ειδών υγιεινής

·                Χρήση πλυντηρίων

·                Παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης (σε συνεργασία με την Δημοτική Ιματιοθήκη)

·                Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

·                Βασική υγειονομική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή όταν απαιτείται.

·                Παροχή τριών γευμάτων ημερησίως - πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό (με την συνεργασία των συσσιτίων  και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου)

 
·                Ψυχοκοινωνική στήριξη.

Δράσεις Δικτύωσης και Διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτική υγείας, πρόνοιας κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης

 
 

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να προσέρχονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00 -15:00, προκειμένου να ενημερωθούν από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των Δομών  για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις καθώς και για τις υποχρεώσεις / δεσμεύσεις τους  με την ένταξή τους στην δομή.

Οι πολίτες που εντοπίζουν άστεγο πολίτη μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας ώστε να καταγράφεται η περίπτωση και να εντοπίζεται από την Ομάδα Δρόμου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Μπουκαούρη 100 και Γούναρη. 

Τηλέφωνο 2610342995

e-mail: [email protected],  [email protected]

Ώρες επικοινωνίας :

Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00-15:00

 

Οι Δομές Αστέγων- Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και  Υπνωτήριο του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκαν  και λειτουργούν από τον ΚΟΔΗΠ βάση του νόμου  4052/2012 (ΦΕΚ  1336 Β΄/12.05.2016)- Δομές Παροχής Υπηρεσιών σε Αστέγους και  τηρούν τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές της Υ.Α. αρ.. Δ23/ΟΙΚ. 19061- 1457 "Καθορισμός Πλαισίου ελάχιστών προδιαγραφών για Δομές Παροχής Υπηρεσιών σε Αστέγους.

Λειτουργούν από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις