Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ικανοποίηση στην Οικολογική Κίνηση Πάτρας: Δεν αλλάζει η γραμμή αιγιαλού στην Καλόγρια

Ικανοποίηση στην Οικολογική Κίνηση Πάτρα...

Έκδηλη ωστόσο και η ανησυχία για την οριακή πλειοψηφία, 3-2 στην απόφαση που έλαβε η αρμόδια ειδική επιτροπή

Με ψήφους 3-2 η αρμόδια ειδική επιτροπή απέρριψε το αίτημα ιδιώτη για επαναχάραξη της γραμμής του αιγιαλού στην φημισμένη λόγω εξαιρετικού φυσικού κάλλους παραλία της Καλόγριας.

Προ ημερών η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκδώσει ανακοίνωση με την οποία υπογράμμιζε τη σημασία για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον  της απόφασης της 5μελούς Επιτροπής Καθορισμού Αιγιαλού, Παραλίας και Παλαιού Αιγιαλού, σε σχέση με τις απαιτήσεις ιδιώτη για υποχώρηση της γραμμής αιγιαλού στην Καλόγρια στα 5 μέτρα από τη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκροτείται από  υπηρεσιακούς  παράγοντες της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολεοδομίας Δυτικής Αχαΐας και του Κ. Λιμεναρχείου.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε νέα ανακοίνωση της εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί η απόφαση της Επιτροπής αποτρέπει για μια ακόμη φορά τις επιδιώξεις ιδιωτών για συρρίκνωση του αιγιαλού στην Καλόγρια, ορίζοντας ότι «υπάρχει παλαιός αιγιαλός όπως ορθά έχει καθοριστεί και ισχύει σήμερα και ως εκ τούτου δεν χρήζει επανακαθορισμού η οριογραμμή του παλαιού αιγιαλού».

Καταγράφουμε όμως την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2 μελών σε αντίθεση με τις κατά κανόνα ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής στο παρελθόν, τονίζει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας στην ανακοίνωση της.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, όπως επανειλημμένα έχει πράξει επί δεκαετίες, θα συνεχίσει να επαγρυπνεί προκειμένου να αποτρέψει κάθε νέα κίνηση οποιουδήποτε για επέκταση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της δημόσιας κτήσης και του περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου, Στροφυλιάς, Κυπαρισσιακού. Αναμένουμε από κάθε αρμόδιο λειτουργό του Δημοσίου να κινείται απαρέγκλιτα στην ίδια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις