Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά στις αίθουσες, σε επανέκδοση, "Η Έκλειψη" του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ξανά στις αίθουσες, σε επανέκδοση, "...

Πρωταγωνιστούν ο Αλέν Ντελόν και η Μόνικα Βίτι

Ένα από τα καλύτερα φιλμ του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, μία μοναδική ιστορία έρωτα όπως είχε γράψει η Le Figaro, το φιλμ «Η Έκλειψη - l'eclisse», παραγωγής του 1962, διάρκειας 126 λεπτών σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912-2007) επανακυκλοφορεί το φετινό καλοκαίρι από την Bibliotheque, από την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2020 στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες, σινέ ΖΕΦΥΡΟΣ στα Πετράλωνα και σινέ ΟΑΣΗ στο Παγκράτι, στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία θρυλική Ιταλο-γαλλική ταινία με πρωταγωνιστές την 88χρονη σήμερα Μόνικα Βίτι (στις μεγάλες ομορφιές της τότε), τον γόη Αλέν Ντελόν στα 85 του χρόνια σήμερα, τον Φρανσίσκο Ραμπάλ και τους Lilla Brignone και Louis Seigner.

Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της εραστή Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό, κι έχει μια εφήμερη και χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή.

Η Βιτόρια, περισσότερο από τις άλλες ηρωίδες του Μικελάντζελο Αντονιόνι, ζει σε μια κατάσταση διαρκούς κρίσης και υπαρξιακής αδράνειας, που έχουν προκαλέσει η αποξένωση και η αδυναμία επικοινωνίας. Οι σχέσεις της Βιτόρια είναι συμπτωματικές, άτονες, χωρίς συγκινήσεις, ενώ η ίδια ζει τη ζωή της σαν θεατής που βλέπει τα πάντα να γίνονται αντικείμενα μπροστά στα μάτια της.

Με την 3η ταινία της αριστουργηματικής τριλογίας του για την αποξένωση, ο Αντονιόνι προτείνει μια φαινομενολογία της ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής, την οποία δεν απομονώνει από τις κοινωνικές διεργασίες, τους μηχανισμούς δηλαδή που ευθύνονται για την αλλοτρίωση του ατόμου.

Πρόκειται για την πιο ώριμη ταινία του σκηνοθέτη, με σκηνές ανθολογίας όπως εκείνη του χρηματιστηρίου, που έχουν σημαδέψει την πορεία του μοντέρνου σινεμά.

Το φιλμ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture