Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το μεσημέρι - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το μεση...

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας είναι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αποτέλεσμα της ψυχρής λίμνης πάνω από τη χώρα μας.  

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανόν χαλαζοπτώσεις και ισχυροί δυτικοί άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα είναι το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι σχεδόν σε όλη την χώρα.

  Η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας, θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων κατά τη διάρκεια της Τρίτης.  

Τα φαινόμενα, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.   Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στον χάρτη.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Γενικά, ο καιρός σήμερα θα είναι άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά…


ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά και την Εύβοια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και το πρωί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 24-06-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις