Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΠ για την αναβάθμιση της υδροδότησης στο Άνω Καστρίτσι

Παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΠ για την αναβάθμιση...

Παράδειγμα έχουν τοποθετηθεί φίλτρα και παροχόμετρα στις εξόδους της δεξαμενής

Από την ΔΕΥΑ Πάτρας όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχουν γίνει στις δεξαμενές του Άνω Καστριτσίου τα τελευταία χρόνια πέρα από τις τακτικές εργασίες συντήρησης και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της υδροδότηση της περιοχής όπως:

·        Αντικατάσταση των παλιών μεταλλικών καλυμμάτων των δεξαμενών και της κύριας υδρομάστευσης με νέα συνθετικά (FRP) τα οποία ασφαλίζουν, κλειδώνουν και έχουν μηδενική ανάγκη συντήρησης

·        Έχουν τοποθετηθεί φίλτρα και παροχόμετρα στις εξόδους της δεξαμενής

·        Έχει ενταχθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων στο σύστημα τηλε-ελέγχου και υπάρχει πλήρης εποπτεία από το Κέντρο Ελέγχου της ΔΕΥΑΠ όλο το εικοσιτετράωρο

·        Προστέθηκε ενίσχυση της υφιστάμενης υδροληψίας από παρακείμενη πηγή με έναν επιπλέον αγωγό.

Σχετικά με την αναφορά για δεξαμενή με «τρύπιο δάπεδο» και τεράστιες απώλειες κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα στοιχεία και την παρακολούθηση των δεξαμενών. Τα νερά γύρω από την δεξαμενή στα οποία πιθανώς αναφέρονται είναι νερά που αναβλύζουν στην περιοχή. Παρόλα αυτά το επόμενο διάστημα θα γίνει επιπλέον διεξοδικός έλεγχος για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

Στο σημείο της ενίσχυσης της υδροληψίας εκτός του χώρου της δεξαμενής, δεν έχει επιτραπεί από παρεμβάσεις κατοίκων η δημιουργία κάποιας καλύτερης κατασκευής και συχνά βανδαλίζονται οι αγωγοί. Υπάρχει μια ανοξείδωτη κατασκευή με μια σίτα που περιοδικά καθαρίζεται και αντικαθίσταται από την ΔΕΥΑΠ και σε κάθε περίπτωση αυτή είναι πριν το στάδιο της απολύμανσης του νερού.

Η ΔΕΥΑ Πάτρας πραγματοποιεί συνεχώς σειρά μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας (ΥΑΓ1 (δ) ΓΠοικ67322/06.09.2017) για την ποιότητα του πόσιμου νερού,   σε αντιπροσωπευτικά σημεία του δικτύου.

Όλες οι εξεταζόμενες παράμετροι είναι εντός των προβλεπόμενων από την νομοθεσία ορίων και όλα τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ: https://deyap.gr/drinking-water/water-quality-checks και στην σχετική ιστοσελίδα της ΕΔΕΥΑ:

https://ydor.edeya.gr/labcheck/view?org_id=16571

Η ΔΕΥΑΠ όπως προσθέτει στην ανακοίνωση της, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση νερού και επενδύει σε νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα η δημόσια υγεία και οι ανάγκες της ύδρευσης είναι πρώτο μας μέλημα και σαφώς σε πρώτη προτεραιότητα.

Άρα, στις ανακοινώσεις παρατάξεων που αφορούν στα ζητήματα δημόσιας υγείας, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να μην προκαλείται αναστάτωση στους κατοίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις