Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Το "Αθάνατο Νερό" του Σπύρου Πετρουλάκη, ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το "Αθάνατο Νερό" του Σπύρου Π...

Ένα πρωτότυπο βιβλίο, σαν παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με γρίφους και ιστορίες, με έμπνευση την Πάτρα

Στην Πάτρα και στο βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου στην Αγ. Νικολάου, μάθαμε πως βρέθηκε για λίγο το περασμένο Σάββατο το πρωί, περνώντας από την Πάτρα ο γνωστός συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, ο οποίος έχει έρθει κι άλλες φορές στην πόλη με την αφορμή παρουσιάσεις βιβλίων του. Πριν λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου 2020 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Η Νύχτα της Αλήθειας».

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο:

Ότι πίστευες για τη ζωή ανατρέπεται σε μία μόλις νύχτα. Ένα βρέφος βρίσκεται βουτηγμένο στο αίμα. Όχι το δικό του, αλλά της μητέρας του. Τα στοιχεία οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον πατέρα, ο οποίος και συλλαμβάνεται. Αποδέχεται την κατηγορία και καταδικάζεται.

Η μικρή Φένια εξαφανίζεται από την κατασκήνωση και σιγά σιγά ξεφυλλίζεται ένα παλιό βιβλίο που κρύβει δεκάδες ανοιχτές πληγές.

Ο ηλικιωμένος Διονύσης κρατάει κλειδωμένα μέσα του τα πιο βαθιά μυστικά, ενώ τα πάντα θα διαταράξει η καταλυτική ορμή της Ελευθερίας.

Εκεί όπου ακροβατεί ο έρωτας με το μίσος, η πίστη με την απιστία και το χρήμα έχει τη δύναμη να καθορίσει τις ζωές, η ανθρωπιά θα βρει έδαφος να ανθίσει σαν ένα ξεχωριστό λουλούδι.

Η Ιθάκη και τα βουνά της Ευρυτανίας γίνονται ο καμβάς για τις πιο συναισθηματικές πινελιές και η Νύχτα της Αλήθειας κρύβει στον ουρανό της μόλις τρία αστέρια. Τρία ολόχρυσα αστέρια».

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έχει γεννηθεί και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά απ' όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει και σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Ασχολείται με τη φωτογραφία , είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Το παράθυρο της Νεφέλης» (2014), «Η εξομολόγηση» (2015), «H Παναγιά της φωτιάς» (2016), «Το τελευταίο δαχτυλίδι» (2017), «Αμαλία» (2018), «Σασμός» (2019) καθώς και τα βιβλία για παιδιά όπως «Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα» (2014), κ.α.

Να προσθέσουμε πως στο πιο τελευταίο του παιδικό βιβλίο ο κ. Πετρουλάκης άντλησε έμπνευση από την Πάτρα. Ο λόγος για το «Αθάνατο Νερό» που είναι ένα βιβλίο με γρίφους και ιστορίες και αξίζει να το αποκτήσουν τόσο οι δάσκαλοι όσο και τα παιδιά για να έχουν να διαβάσουν κάτι όμορφο και με αναφορές στην πόλη τους, στον ελεύθερο χρόνο τους, ειδικά τώρα που τελειώνουν τα σχολεία και θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το βιβλίο αυτό είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο σε εκδήλωση της «Γωνιάς του Βιβλίου» με ιδιαίτερη επιτυχία.  

Το «Αθάνατο Νερό» αφορά στην Πάτρα και μαθαίνει στα παιδιά την πόλη μας.

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται…

Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή «γιαγιά-προ» όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.

Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών όπου οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό;

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε δύο τρελά ζευγάρια διδύμων σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας που θα μάθει στα παιδιά την πόλη μας και τα φέρει σε επαφή με σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης των Πατρών.

*Ο κ. Πετρουλάκης αναμενόταν να έρθει στην Πάτρα για υπογραφή βιβλίων του και για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος ωστόσο λόγω της κατάστασης με τον covid-19 και την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, οι εκδόσεις Μίνωας ακύρωσαν τις εκδηλώσεις. Όπως ο ίδιος έγραψε στη σελίδα του στο facebook, «το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία όλων μας δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό και παράτολμες ενέργειες. Η αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών μας έκαναν να το σκεφτούμε δεύτερη φορά και να αναβάλλουμε τις συναντήσεις μας».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι από την επίσκεψη του Σπύρου Πετρουλάκη το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στο βιβλιοπωλείο "Η Γωνιά του Βιβλίου", στην Αγ. Νικολάου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture